Načelnik Hadžibajrić primio novoimenovanog načelnika Policijske uprave Stari Grad Almedina Bahtanovića


15. 3. 2023

Načelnik Općine Stari Grad Ibrahim Hadžibajrić primio je novoimenovanog načelnika Policijske uprave Stari Grad Almedina Bahtanovića, a tokom susreta razgovarali su o bezbjedonosnoj situaciji u Starom Gradu, problemu saobraćaja u mirovanju, te o mjerama koje policija treba podzeti u narednom periodu s ciljem bolje sigurnosti građana i turista, kao i regulacije saobraćaja i smanjenja gužvi.

Imajući u vidu da se i ove godine očekuje dolazak velikog broja turista u Stari Grad, načelnik Hadžibajrić je zatražio veći angažman policije na zaštiti građana i turista od džeparoša i kradljivaca. Bahtanović je potvrdio da policija intenzivno radi na tome, te da su na terenu povećali broj policajaca u civilu.

Također, načlenik Hadžibajrić zatražio je i povećan angažman policije u predstojećem mjesecu ramazanu, posebno na lokalitetu Žute tabije, te regulaciju saobraćaja jer zbog održavanja iftara na ovoj lokaciji i okupljanja velikog broja građana dolazi do velikih gužvi u saobraćaju.

Imajući u vidu da je PU Stari Grad najavila aktivnosti na sanaciji i rekonstrukciji objekta u kojem djeluju u ulici Logavina, načelnik Hadžibajrić je izrazio spremnost da im Općina Stari Grad Sarajevo pomogne u tome, ali nakon što riješe sva pitanja iz oblasti imovinsko-pravnih odnosa. Također, načelnik Hadžibajrić je najavio da će Općina Stari Grad nastaviti podršku PU Stari Grad, te opremanje njihovih jedinica, kazavši da je u završnoj fazi nabavka 100 pari specijalnih čizama za policajce koje će im biti uručene narednog mjeseca.

U posjeti je učestvovao i novimenovani komandir PU Stari Grad Asmedin Osmanović.

Newsletter
KONTAKT

Općina Stari Grad Sarajevo
Radno vrijeme:
07:30 -16:00
07:30 -18:00 - Šalter sala

Adresa: Zelenih beretki br. 4
Šifra općine: 109
ID: 4200738880009
PDV: 200738880009
Depozitni račun za prikupljanje javnih
prihoda otvoren u PRIVREDNA BANKA d.d. SARAJEVO - 1010000071133630