Osnovci iz Starog Grada se takmičili u znanju iz matematike i informatike


15. 3. 2023

Najbolji matematičari i informatičari iz osnovnih škola u Starom Gradu pokazali su svoje znanje na općinskim takmičenjima održanim u OŠ“Vrhbosna“ i OŠ“Hmdija Kreševljaković“ gdje su se takmičili u pojedinačnim i u grupnim kategorijama.

Na takmičenju iz matematike su učestvovala 73 učenika od VI do IX razreda, dok je na takmičenju iz informatike učestvovalo 18 učenika od I do IX razreda starogradskih osnovnih škola. Najboljim učenicima i nastavnicima uručene su diplome.

 

Rezultati iz matematike

Na takmičenju iz matematike, u pojedinačnoj kategoriji VI razreda prvo mjesto osvojila je Zehra Šeko iz OŠ „Mula Mustafa Bašeskija“, drugo mjesto Rafael Lovrić iz OŠ „Mula Mustafa Bašeskija“, a treće mjesto Nora Sardaro iz POŠ „Bloom“.

U pojedinačnoj kategoriji VII razreda prvo mjesto osvojila Merjem Hodović iz OŠ „Edhem Mulabdić“, drugo mjesto Merjem Zukanović iz OŠ „Edhem Mulabdić“, a treće mjesto Aiša Njemčević iz OŠ „Saburina“.

U pojedinačnoj kategoriji VIII razreda, na prvom mjestu bio je Davud Bahto iz OŠ „Mula Mustafa Bašeskija“, na drugom mjestu Emir Lazović iz OŠ „Edhem Mulabdić“, dok su treće mjesto sa istim brojem bodova zauzele Ajlin Hošo i Tajra Kešan obje iz OŠ „Šejh Muhamed ef. Hadžijamaković“.

U pojedinačnoj kategoriji IX razreda, najbolji je bio Muhamed Čauš iz OŠ „Saburina“, na drugom mjestu je Hena Selimbegović iz OŠ „Šejh Muhamed ef. Hadžijamaković“ i treće mjesto pripalo je Amini Šeko iz OŠ OŠ „Mula Mustafa Bašeskija“.

Uzimajući u obzir ukupan broj osvojenih bodova učenika VI, VII, VIII i IX-ih razreda, najbolje plasiranje škole su:

I mjesto - OŠ „Mula Mustafa Bašeskija“

II mjesto – OŠ „Hamdija Kreševljaković“

II mjesto – OŠ „Edhem Mulabdić“

 

Rezultati iz informatike

U prostorijama Osnovne škole „Hamdija Kreševljaković“ održano je općinsko takmičenje iz informatike. Takmičenje je bilo ekipnog karaktera i učestvovalo je šest školskih ekipa sa po tri učenika.

Najbolje rezultate su ostvarili:

I mjesto - OŠ „Hamdija Kreševljaković“ (Merjem Fazlić, Taha Žgalj i Ammar Tosuni)

II mjesto – OŠ „Saburina“ (Faruk Šabić, Ahmed Hafizović i Muhamed Čauš)

II mjesto – OŠ „Edhem Mulabdić“ (Hana Hebibović, Amsal Kadrić i Hamza Drkić)

Pobjednici općinskih takmičenja predstavljat će Općinu Stari Grad Sarajevo na kantonalnom takmičenju osnovaca iz matematike i informatike.

Newsletter
KONTAKT

Općina Stari Grad Sarajevo
Radno vrijeme:
07:30 -16:00
07:30 -18:00 - Šalter sala

Adresa: Zelenih beretki br. 4
Šifra općine: 109
ID: 4200738880009
PDV: 200738880009
Depozitni račun za prikupljanje javnih
prihoda otvoren u PRIVREDNA BANKA d.d. SARAJEVO - 1010000071133630