Hrvački klub „Brotherhood“: Zahvalnice za podršku načelniku Hadžibajriću i sekretarki Destanović


13. 3. 2023

Općinski načelnik Ibrahim Hadžibajrić i sekretarka organa državne službe Alma Destanović ugostili su članove Hrvačkog jiu jitsu kluba „Brotherhood“, koji je registrovan na području općine Stari Grad, a tokom susreta predstavljen je rad i rezultati ovog uspješnog sportskog kolektiva i planovi za ovu godinu.

Predsjednik i osnivač HK „Brotherhood“ Almir Kasalo kazao je da su sa radom počeli 2007. godine, dok su 2009. godine zvanično registrovali klub kao udruženje građana. „Specijalizirani smo u podučavanju posebne borilačke vještine, a to je brazilska jiu jitsa. Klub ima oko 200 članova svih generacija, podijeljenih u četiri grupe, sa kojima svakodnevno treniramo. Zahvaljujući podršci načelnika Hadžibajrića, krajem prošle godine uspješno smo organizovali međunarodno takmičenje u jiu jitsi u Sarajevu na kojem su nastupili takmičari iz naše zemlje, regiona, Nizozemske, te iz dalekog Brazila. Zadovoljstvo nam je što smo načelniku Hadžibajriću i sekretarki Destanović lično uručili zahvalnice za ovu podršku“, rekao je Kasalo.

Predstavnici HK „Brotherhood“ su općinskom načelniku Hadžibajriću i sekretarki Destanović predstavili projekat uključivanja što više djece iz Starog Grada u ovaj plemeniti borilački sport. „Svjedoci smo veoma negativne pojave napada na slabiju djecu od strane njihovih agresivnih i neodgovornih vršnjaka. Srž brazilske jiu jitse je efikasan sistem samoodbrane koji se bazira na principima hrvanja. Konkretno, fizički slabija, niža i manje krupna osoba može bez problema savladati snažnijeg napadača. Ono što je također bitno, kroz naš psihološki rad sa djecom osiguravamo da nikada ne pomisle da maltretiraju i budu napadači na svoje vršnjake“, pojasnio je Kasalo, te dodao da bi ovaj projekat trebao početi od septembra i početka nove školske godine.

Pored Kasala, u posjeti su učestvvoali i klupski treneri Aldin Halilović i Ivor Tokić.

Newsletter
KONTAKT

Općina Stari Grad Sarajevo
Radno vrijeme:
07:30 -16:00
07:30 -18:00 - Šalter sala

Adresa: Zelenih beretki br. 4
Šifra općine: 109
ID: 4200738880009
PDV: 200738880009
Depozitni račun za prikupljanje javnih
prihoda otvoren u PRIVREDNA BANKA d.d. SARAJEVO - 1010000071133630