Bosansko-hercegovačka skijaška reprezentativka Melika Jažić na prijemu kod načelnika Hadžibajrića: Podrška i pomoć za nastavak takmičenja


03. 3. 2023

Mlada i perspektivna 16-ogodišnja Melika Jažić je skijašica, članica reprezentacije BiH i Skijaškog kluba „Širokača“, a njena specijalnost je skijaško trčanje. Do sada je zabilježila 12 nastupa za reprezentaciju Bosne i Hercegovine, a ove godine je u organizaciji Olimpijskog komiteta Bosne i Hercegovine bila član državne reprezentacije u skijaškom trčanju na EYOF-u 2023.godine, održanom u Italiji.

Ona je još jedan u nizu svijetlih primjera talentovanih i uspješnih mladih ljudi iz Starog Grada koji su se okitili najvišim priznanjima i medaljama i na najbolji način predstavili svoju općinu, grad i zemlju.

Načelnik Općine Stari Grad Ibrahim Hadžibajrić (NES) kroz svoj rad posvećuje posebnu pažnju mladim talentovanim sportistima iz Starog Grada i nastoji upoznati svakog od njih i pružiti mu potrebnu podršku. Nakon što je upoznat sa uspjesima mlade Melike i njenoj ljubavi prema skijanju kao sportu, načelnik Hadžibajrić je ovu skijašicu i njenog trenera Kenana Jažića ugostio u Općini Stari Grad i najavio finansijsku podršku.

„Ponosan sam što je Stari Grad prepun talentovanih mladih sportista, pogotovo u pojedinačnim sportovima. Melika definitivno spada u tu grupu i zbog toga zaslužuje podršku svoje općine. Odlučili smo da Meliku osiguramo za narednu skijašku sezonu, s obzirom na to da je ova sezona pri samom kraju. Općina će Meliki osigurati potrebnu ski opremu, te se nadamo da će nas ova mlada uspješna skijašica obradovati novim uspjesima“, izjavio je načelnik Hadžibajrić.

 

Osvojila više od 50 medalja na takmičenjima

Melika Jažić je prvi put stala na skije kada je imala svega tri godine i od tada je krenuo njen sportski put. Već sa šest godina počela se takmičiti, a do danas je osvojila više od 50 medalja na domaćim i međunarodnim takmičenjima. Njen matični klub, Skijaški klub „Širokača“ trenutno je treći u Bosni i Hercegovini po plasmanu u kategoriji nordijsko skijanje.

„Skijaško trčanje je definitivno jedan od najboljih sportova, pogotovo sa zdravstvenog aspekta. Zaista preporučujem svima, pogotovom mladim, da se počnu baviti ovim sportom,” kazala je Melika i objasnila kako se priprema za takmičenja. “Za zimska takmičenja se pripremam u toku cijele godine. Pored ski trčanja na planinama, treniram i kroz trčanje, vožnju ski rola, vožnju bicikla, teretanu i ostalo. Ostvarila sam cilj da učestvujem na ovogodišnjem EYOF-u u italijanskom gradu Sappada, ali najveći san svakog sportiste, pa tako i moj, je nastup na Olimpijskim igrama,”dodala je. “Mnogo mi znači ova podrška moje lokalne zajednice i načelnika Hadžibajrića i zaista sam zahvalna što su prepoznali moje rezultate i uspjeh,” kazala je Melika.

Ova uspješna skijašica učestvovala je i na Svjetskom prvenstvu u Sloveniji gdje je dva puta zauzela drugo mjesto.

Newsletter
KONTAKT

Općina Stari Grad Sarajevo
Radno vrijeme:
07:30 -16:00
07:30 -18:00 - Šalter sala

Adresa: Zelenih beretki br. 4
Šifra općine: 109
ID: 4200738880009
PDV: 200738880009
Depozitni račun za prikupljanje javnih
prihoda otvoren u PRIVREDNA BANKA d.d. SARAJEVO - 1010000071133630