Načelnik Hadžibajrić primio novoimenovanog apostolskog nuncija u BiH nadbiskupa Chullikatta


02. 3. 2023

Načelnik Općine Stari Grad Sarajevo Ibrahim Hadžibajrića primio je u svečanom kabinetu Općine Stari Grad Sarajevo novoimenovanog apostolskog nuncija u Bosni i Hercegovini, nadbiskupa Francisa Assisija Chullikatta.

Načelnik Hadžibajrić poželio je dobrodošlicu nadbiskupu Chullikattu u Bosnu i Hercegovinu, Sarajevo i Stari Grad kazavši da ova lokalna zajednica njeguje izuzetno dobre odnose sa svim diplomatskim predstavništvima i ambasadorima u našoj zemlji.

„Naša praksa je da svakom novimenovanom ambasadoru poželimo dobrodošlicu i upoznamo ga sa Starim Gradom, a naše veze dodatno jačamo i kroz projekat 'Aleja ambasadora'. Pozvao sam nuncija Chullikatta da i on zasadi stablo u ovoj aleji, a ranije su u projektu već učestvovala dva njegova prethodnika: nuncij Santos Abril y Castelló i nuncij Luigi Pezzutto. Poželio sam mu dobrodošlicu u našu zemlju, te sretan i uspješan mandat “, poručio je načelnik Hadžibajrić.

Nuncij Chullikat se zahvalio načelniku Hadžibajriću na pozivu, te mu čestitao za na svemu što je do sada uradio za Stari Grad na poziciji načelnika Općine Stari Grad od davne 2008. godine. „Redovno šetam i prolazim ulicama Starog Grada, te se na svakom koraku vidi dobar posao koji obavlja načelnik Hadžibajrić. Posebno se zahvaljujem na podršci koju pruža Katoličkoj Crkvi, pogotovo na pomoći u sanaciji fasade Vrhbosanskog bogoslovnog sjemeništa u Starom Gradu u ulici Josipa Štadlera. Sveta Stolica podržava cjelovitu i stabilnu Bosnu i Hercegovinu“, kazao je apostolski nuncij nadbiskup Chullikatt.

Nadbiskup Francis Assisi Chullikatt šesti je apostolski nuncij u Bosni i Hercegovini. Na ovu funkciju imenovao ga je papa Franjo u oktobru prošle godine.

Posjeti Općini Stari Grad sarajevo i općinskom načelniku Ibrahimu Hadžibajriću prisustvovao je i prof.dr. Franjo Topić, počasni predsjednik Hrvatskog kulturnog društva „Napredak“.

Newsletter
KONTAKT

Općina Stari Grad Sarajevo
Radno vrijeme:
07:30 -16:00
07:30 -18:00 - Šalter sala

Adresa: Zelenih beretki br. 4
Šifra općine: 109
ID: 4200738880009
PDV: 200738880009
Depozitni račun za prikupljanje javnih
prihoda otvoren u PRIVREDNA BANKA d.d. SARAJEVO - 1010000071133630