Uz druženje sa članicama potpisan Ugovor o finansijskoj podršci za Centar za promociju i unapređenje zdravlja


13. 2. 2023

Nakon redovnih terapijskih vježbi u Sali 1 Općine Stari Grad, općinski načelnik mr. Ibrahim Hadžibajrić ugostio je članice i koordinatora Centra za promociju i unapređenje zdravlja, a prilika je iskorištena za potpisivanje redovnog Ugovora o namjenskom grantu za ovu godinu u iznosu od 20.000 KM.
 
Centar za promociju i unapređenje zdravlja Općine Stari Grad, kojim upravlja Udruženje Generacija, uspješno djeluje od 2017. godine. “Zajedno sa predsjednikom Udruženja 'Generacija' Mahirom Selmanovićem smo pokrenuli ovaj servis za građane iz čitavog Kantona Sarajevo prije skoro šest godina. Osmijesi na licima brojnih članova i korisnika programa koje nudi ovaj centar, najbolji su nam pokazatelj da smo uradili dobar posao. Općina Stari Grad je učinila mnogo da bi Centar bio ono što je danas, a to je omiljeno mjesto okupljanja za osobe treće životne dobi. Uz prvobitno saniranje i prilagođavanje prostorija za potrebe ovog servisa u ulici Obala Kulina bana, te redovni godišnji grant za projektne aktivnosti, Općina Stari Grad je podržala rad Centra za promociju i unapređenje zdravlja sa oko 220.000 KM“, izjavio je načelnik Hadžibajrić.
 
 
Centar više nije projekat, već zdrava i održiva strategija brige o građanima
 
Predsjednik Udruženja „Generacija“ i koordinator općinskog Centra za promociju i unapređenje zdravlja Mahir Selmanović veliku zaslugu za njihov uspjeh je pripisao općinskom načelniku mr. Ibrahimu Hadžibajriću. „Naš uspješan rad i zadovoljstvo naših članova zasluga je kontinuirane, značajne i nesebične podrške načelnika Hadžibajrića. Sa sigurnošću možemo reći da smo poboljšali životni status osoba treće životne dobi. Iz tog razloga Centar za promociju i unapređenje zdravlja više nije projekat, već jedna strategija brige o građanima“, naglasio je Selmanović.
 
Šefika Zubčević, 73-ogodišnja je stanovnica Vratnika i članica Centra za promociju i unapređenje zdravlja već pet godina. „Prije osam godina mi je umro muž i od tad sam sama.Slučajno sam od svoje rodice čula, te počela redovno dolaziti u centar i družiti se sa ostalim. Od tog momenta moj život se promijenio, počela sam se osjećati mnogo bolje. Preporučujem svim penzionerima koji sjede kući, da dođu kod nas i počnu pratiti naše programe i druženje, jer ovo je zdravlje. Naš načelnik Hadžibajrić se odlično pokazao za nas starije generacije, podržavši otvorenje i djelovanje ovog centra, hvala mu puno“, dodala je Zubčević.
 
Newsletter
KONTAKT

Općina Stari Grad Sarajevo
Radno vrijeme:
07:30 -16:00
07:30 -18:00 - Šalter sala

Adresa: Zelenih beretki br. 4
Šifra općine: 109
ID: 4200738880009
PDV: 200738880009
Depozitni račun za prikupljanje javnih
prihoda otvoren u PRIVREDNA BANKA d.d. SARAJEVO - 1010000071133630