Općina Stari Grad organizator koncerta Hari Mata Harija


10. 7. 2009

 

U Domu kulture na Vratniku, na istom mjestu gdje je prvi put nastupio prije više od 30 godina, popularni bh umjetnik, pjevač i kompozitor Hari Mata Hari održao je promociju albuma "Sreća" i najavio veliki solistički koncert na stadionu "Asim Ferhatović-Hase" 10. augusta ove godine. Organizator koncerta je Općina Stari Grad koja će pružiti podršku u institucionalnom smislu. Inače, koncert nije komercijalnog karaktera već je zamišljen kao poklon Gradu, te će ulaz za posjetioce biti besplatan.

Važno je istaći da je Načelnik Ibrahim Hadžibajrić prepoznao značaj i kvalitetet ovog projekta za Grad, te je odlučio organizacijski pomoći održavanje koncerta, što je Hari Mata Hari naglasio riječima :
" Načelnik Ibrahim Hadžibajrić je prvi prepoznao značaj ovog koncerta i ponudio nam svoju podršku na čemu sam mu neizmjerno zahvalan. U vrlo kratkom vremenu smo dogovorili saradnju i drago mi je što je iza mene kao umjetnika stala Općina Stari Grad što je garantuje ozbiljnost u pristupu ovom projektu i u konačnici uspjeh."
Obraćajući se prisutnima u prepunom Domu Kulture na Vratniku, koji je inače Općina uspješno renovirala prošle godine, Načelnik Hadžibajrić je rekao :
"Drago mi je da sam mogao pomoći Hariju i da je Općina Stari Grad pružila podršku koncertu u institucionalnom i tehničkom smislu. Mi jesmo najstarija Općina, ali evo pokazalo se da smo u nekim stvarima i najmlađa. Vrata naše Općine za Harija i ljude koje je dao ovaj Grad, Stari Grad, će uvijek biti otvorena i bićemo na raspolaganju kada su ovakve manifestacije u pitanju."
Koncert na stadionu Koševo prenosiće mediji iz čitavog regiona, a kao gosti će nastupiti Arsen Dedić, Nina Badrić, Eldin Huseinbegović, Haris Džinović i drugi. Očekuje se i veliki broj posjetitelja iz cijele BiH, regije, kao i dijaspore.

 

 

Newsletter
KONTAKT

Općina Stari Grad Sarajevo
Radno vrijeme:
07:30 -16:00
07:30 -18:00 - Šalter sala

Adresa: Zelenih beretki br. 4
Šifra općine: 109
ID: 4200738880009
PDV: 200738880009
Depozitni račun za prikupljanje javnih
prihoda otvoren u PRIVREDNA BANKA d.d. SARAJEVO - 1010000071133630