Održana godišnja press konferencija Općine Stari Grad uz video prezentaciju najznačajnijih projekata


24. 12. 2010

U Velikoj sali Općine Stari Grad, danas je održana redovna godišnja press konferencija uz video prezentaciju najznačajnijih projekata koji su realizovani u tekućoj godini. Prezentacija je obuhvatila najznačajnije projekte općinskih službi, relizovane u toku 2010. godine.
U prepunoj sali Općine Stari Grad prisutne je kroz prezentaciju vodio načelnik Općine Ibrahim Hadžibajrić koji je detaljno govorio o kapitalnim projektima Općine: Kvadrant XII, saobraćajnica Trčivode, hidrofleks postrojenje ne Grdonju, most na Obhodži, rekonstrukcija i sanacija ulica Bravadžiluk, Mali Bravadžiluk i Oprkanj, At Mejdan i Bakr-babina džamija, OŠ“Sedrenik“, OŠ“Vrhbosna“, stambena zgrada na Brusuljama, NA-MA i objekat Besarina čikma.
U prezentaciji su navedeni i infrastrukturni projekti, aktivnosti Službe za privredu sa akcentom na porast naplate zakupnina u tekućoj godini, aktivnosti Službe za inspekcijske poslove uz tabelarni prikaz rušenja prinudnim putem itd.
Pored izuzetno velikog broja medija, prezentaciji su prisustvovali pomoćnici i savjetnici Načelnika, općinski vijećnici, direktori osnovnih škola iz Starog Grada, predsjednici boračkih i dr. udruženja, privredni subjekti i drugi. Među posebnim gostima bili su ambasador Republike Albanije u BiH nj.e. Flamur Gashi, načelnik Opštine Istočni Stari Grad Bojo Gašanović, te predstavnici Turske vojne misije u BiH. Kompletan sadržaj prezentacije pogledajte ovdje.

 


 

Newsletter
KONTAKT

Općina Stari Grad Sarajevo
Radno vrijeme:
07:30 -16:00
07:30 -18:00 - Šalter sala

Adresa: Zelenih beretki br. 4
Šifra općine: 109
ID: 4200738880009
PDV: 200738880009
Depozitni račun za prikupljanje javnih
prihoda otvoren u PRIVREDNA BANKA d.d. SARAJEVO - 1010000071133630