Odlukom općinskog načelnika mr. Ibrahima Hadžibajrića završava se još jedan značajan projekat za građane


03. 8. 2022

Danas je počelo asfaltiranje dijela ulice Streljačka koja je od velikog značaja za građane Mošćanice, ali i Sedrenika imajući u vidu da spaja ove dvije mjesne zajednice i omogućava mnogo lakše kretanje saobraćaja i putnu komunikacija. Ulica se sanira zahvaljujući brizi za građane općinskog načelnika mr.Ibrahima Hadžibajrića koji je tokom svojih redovnih obilazaka terena i razgovora s građanima, uočio važnost sanacije ove ulice.

Iako je općinski načelnik i ranije planirao da se izvedu ovi radovi, zbog nedostatka sredstava u budžetu to nije bilo moguće, te se radovima pristupilo čim su se stekli uslovi i obezbijedila sredstva. Obilazak terena i upoznavanje sa stvarnim stanjem na terenu i potrebama građana, uobičajena je praksa općinskog načelnika mr. Ibrahima Hadžibajrića kako bi lično utvrdio prioritete u djelovanju, s ciljem poboljšanja infrastrukture.

U ulici Streljačka rađena je sanacija na dionici dužine 147 metara i prosječne širine 3 metra, a radovi na asfaltiranju trebali bi biti završeni danas. Koliko je projekat značajan, potvrdio je i Fadil Ribić stanovnik naselja Hladivode, na Mošćanici.

„Ovo je izuzetno važan projekat za stanovnike Hladivoda, ali i Sedrenika. Mi koji ovdje živimo najbolje znamo šta nam znači ovaj put. Veoma smo zahvalni Općini i načelniku Hadžibajriću jer će nam uređenjem ove dionice zaista biti olakšan život“, kazao je Ribić.

„Živim ovdje više od 30 godina i otkad pamtim imamo problem gužvi u saobraćaju zbog dženaza na Ravnim bakijama. Za vrijema dženaze ovdje nastaje totalni kolaps, ne možete zamisliti kako to izgleda lokalnom stanovništvu. Nakon ovih radova, bit će nam svima puno lakše“, dodao je Ribić.

Mještani pamte da je na ovoj lokaciji nekada postojao put koji je spajao Mošćanicu i Sedrenik, ali je s godinama uništen i danas ga koriste samo poneki pješaci. Uspostavom saobraćajnice i asfalta, uslovi života postat će mnogo bolji.

Vrijednost projekta koji se finansira iz Budžeta Općine Stari Grad Sarajevo iznosi oko 40.000 KM. Radove izvodi građevinska firma Oxa d.o.o. Sarajevo.

Newsletter
KONTAKT

Općina Stari Grad Sarajevo
Radno vrijeme:
07:30 -16:00
07:30 -18:00 - Šalter sala

Adresa: Zelenih beretki br. 4
Šifra općine: 109
ID: 4200738880009
PDV: 200738880009
Depozitni račun za prikupljanje javnih
prihoda otvoren u PRIVREDNA BANKA d.d. SARAJEVO - 1010000071133630