Sanira se ulica Pastrma, građani veoma zadovoljni ovim projektom


21. 7. 2022

U ulici Pastrma, koja se nalazi na području mjesne zajednice Toka-Džeka, počeli su radovi sanacije, koji će obuhvatati uklanjanje stare i oštećene kaldrme.

Kako smo saznali u nadležnoj Službi za investicije i komunalne poslove Općine Stari Grad, sanirat će se oko 120 metara ove ulice. „Stanje ove kaldrmisane ulice je bilo izrazito loše sa brojnim oštećenjima, koje su građani pokušavali samostalno popraviti betoniranjem. Odlučili smo izaći u susret njihovim zahtjevima i izvršiti temeljitu sanaciju koja će uključivati uklanjanje dotrajale kaldrme, rješavanja problema odvodnje na jednom dijelu ulice, kao i završno asfaltiranje“, kazali su u Službi. Ulica Pastrma je veoma uska, te se svi radovi odvijaju posebnim mašinama koje mogu ući u takvu ulicu.

Posjetili smo ulicu Pastrma i razgovarali sa njenim stanovnicima. Reufik Bjelanović sa broja 24 nam je rekao da je ulica bila poprilično zapuštena, a u ovom dijelu Starog Grada živi više od 60 godina. „Asfalt će nakon ove uništene kaldrme dobro doći i zbog toga smo veoma zadovoljni. Nekoliko komšija je uputilo zahtjev Mjesnoj zajednici Toka-Džeka i brzo se reagovalo. Ovdje sam cijeli svoj život i moram reći da je infrastruktura sada mnogo bolja nego u neka davna vremena. Rasvjeta je popravljena, podzemne instalacije su također nedavno sanirane i vidi se napredak“, izjavio je Reufik.

Nekoliko kuća niže, na broju 9 razgovarali smo sa Mugdimom Livnjakom „Čekali smo odavno ovako nešto za našu ulicu. Prije ovih radova, Općina nam je 2016. godine sanirala stepenište i potporni zid i sve nam to mnogo znači. Pogotovo vrijedi za mene, jer ispred moje kuće se zna desiti da mi usljed većih kiša poplavi u avliji. Asfalt će to sigurno spriječiti, ako se uradi kako treba naravno“, poručio je Mugdim.

Newsletter
KONTAKT

Općina Stari Grad Sarajevo
Radno vrijeme:
07:30 -16:00
07:30 -18:00 - Šalter sala

Adresa: Zelenih beretki br. 4
Šifra općine: 109
ID: 4200738880009
PDV: 200738880009
Depozitni račun za prikupljanje javnih
prihoda otvoren u PRIVREDNA BANKA d.d. SARAJEVO - 1010000071133630