Višenamjenski trg preko puta Vijećnice mjesto najznačajnih gradskih događaja koje posjećuju najveće zvijezde


19. 5. 2022

Višenamjenski trg u ulici Avdage Šahinagića, nezaobilazno je mjesto održavanja najznačajnih gradskih događaja na otvorenom i prvi izbor za za organizatore većine manifestacija u našem gradu. Svakodnevno u medijima i na društvenim mrežama svjedočimo fotografijama sa ovog trga koje stižu do svih dijelova svijeta zahvaljujući brojnim posjetiocima, te domaćim i stranim turistima.

Prethodnih dana višenamjenski trg bio je domaćin svjetske turneje "FIFA World Cup Trophy Tour by Coca-Cola" u okviru koje je trofej Svjetskog prvenstva bio izložen u sarajevskoj Vijećnici, dok je na višenamjenskom trgu bio postavljen Coca-Cola Corner s brojnim aktivacijskim programima koje su FIFA i Coca-Cola pripremili za bh. obožavatelje fudbala. Općina Stari Grad Sarajevo podržala je održavanje ovog događaja, te su tako građanima, ali i turistima, omogućeni brojni zanimljivi sadržaji.

Kao što je bio slučaj i prošle godine tokom Sarajevo Film Festivala kada su ovaj trg posjetile najveće zvijezde iz svijeta filma: reditelj Wim Wenders, oskarovac Danis Tanović, reditelj i glumac Dragan Bjelogrlić, kompozitor Željko Joksimović i drugi, sada je trg ugostio najveće fudbalske legende.

Prethodnih dana višenamjenski trg su posjetili proslavljeni brazilski fudbaler Gilberto Silva, te bivši fudbaler, reprezentativac i selektor bh. reprezentacije Faruk Hadžibegić koji su na trgu odigrali i utakmicu. Brojni građani i posjetioci ovog trga iskoristili su priliku za zajedničko fotografisanje, te su tako sa trga još jednom širom svijeta upućene najljepše fotografije. Neke od njih pogledajte i u našoj fotogaleriji.

Newsletter
KONTAKT

Općina Stari Grad Sarajevo
Radno vrijeme:
07:30 -16:00
07:30 -18:00 - Šalter sala

Adresa: Zelenih beretki br. 4
Šifra općine: 109
ID: 4200738880009
PDV: 200738880009
Depozitni račun za prikupljanje javnih
prihoda otvoren u PRIVREDNA BANKA d.d. SARAJEVO - 1010000071133630