U toku uklanjanje opasnog ruševnog objekta u ulici Timurhanova


28. 4. 2022

Općina Stari Grad Sarajevo, putem Službe za opću upravu i inspekcijske poslove, pristupila je jutros uklanjaju još jednog ruševnog objekta od kojeg je prijetila neposredna opasnost po građane i njihovu imovinu.

Radi se o ruševnom objektu u ulici Timurhanova br.12, na Hridu. Ovaj objekat se počeo urušavati usljed čega je Općina zaprimila više prijava građana iz susjednih objekata koji su tražili njegovo uklanjanje kako ne bi oštetio njihove kuće i doveo ih u opasnost.

“Objekat se znatno počeo urušavati od novembra prošle godine kada su bile velike padavine pri čemu se dio graničnog zida prema susjednom objektu obrušio. Doneseno je Rješenje o otklanjanju opasnosti, a kako vlasnici i nasljednici objekta nisu mogli biti evidentirani, rješenje je doneseno na NN lice, potvrdila je po ovlaštenju pomoćnica načelnika za opću upravu i inspekcijske poslove Alija Švraka. “Radi se o kompleksnom objektu koji je potrebno uklanjati ručno bez upotrebe mehanizacije da ne bi nastala dodatna opasnost,” pojasnila je. Ona je dodala da je ovaj objekat predstavljao opasnost i za učesnike u saobraćaju imajući u vidu da se nalazi iznad glavne tranzitne saobraćajnice.

Objekat koji se uklanja je površine 40m2 u tlocrtu, ima suteren, prizemlje i pokriven je dvovodnim krovom.

Od početka ove godine u Starom Gradu uklonjena su četiri izuzetno opasna ruševna objekta, a nalazili su se u ulicama Brdo džamija broj 17, Džeka broj 14, Balibegovica broj 22 i Balibegovica broj 40. Radilo se o ruševnim objektima za koje su vlasnici propustili da postupe po rješenjima i zaključcima inspektora i sami otklone opasnost, te ih je zbog toga uklanila Općina Stari Grad, a na teret vlasnika.

Newsletter
KONTAKT

Općina Stari Grad Sarajevo
Radno vrijeme:
07:30 -16:00
07:30 -18:00 - Šalter sala

Adresa: Zelenih beretki br. 4
Šifra općine: 109
ID: 4200738880009
PDV: 200738880009
Depozitni račun za prikupljanje javnih
prihoda otvoren u PRIVREDNA BANKA d.d. SARAJEVO - 1010000071133630