Finansijska podrška FK „Mošćanica“ u njihovoj najuspješnijoj sezoni u historiji


30. 3. 2022

Općinski načelnik mr. Ibrahim Hadžibajrić i predsjednik Upravnog odbora Fudbalskog kluba „Mošćanica“ Muhamed Geci potpisali su danas Ugovor o dodjeli finansijskih sredstava u iznosu od 10.000 KM ovom klubu.

FK „Mošćanica“ takmiči se u Drugoj ligi FBiH-Centar, što je treći rang takmičenja u našoj zemlji, što ga čini najuspješnijim fudbalskim kolektivom iz Starog Grada. Klub je osnovan je 2009. godine i nazvan po imenu najveće mjesne zajednice u Starom Gradu. Sjediste kluba je u ulici Sarajevskih gazija 25, a prvu zvaničnu utakmicu odigrao je 13. septembra protiv FK „Hrid“. Rezultat je bio 5:0 za Mošćanicu.

Kako bi nastavili nizati uspjehe i uspješno obučavati nove kadrove, te tako uključivati što više mladih u sport, općinski načelnik mr. Ibrahim Hadžibajrić donio je odluku o izdvajanju finansijske pomoći za ovaj klub. „Pomažemo našim sportskim klubovima u skladu sa mogućnostima kako bi nastavili da djeluju i u nadi da će se što više mladih odlučiti na bavljenje sportom, a FK Mošćanica veliku paznju posvećuje upravo radu sa omladinskim pogonom. Nadam se da će nastaviti nizati uspjehe i da će im ova sredstva omogućiti još bolje uslove, a samim tim i bolje rezultate,“ poručio je načelnik Hadžibajrić.

Nakon historijske sezone 2018/2019, kada su postali šampioni Kantona Sarajevo, FK „Mošćanica“ obezbijedio je nastup u Drugoj ligi FBiH-Centar. „Riječ je o potpuno drugoj dimenziji takmičenja, koja zahtijeva mnogo viši nivo organizacije i naravno dosta veći iznos finansijskih sredstava. Prvenstveno zahvaljujući načelniku Hadžibajriću, Općini Stari Grad i ostalim prijateljima kluba, postali smo vrlo konkurentan tim u ovom takmičenju na nivou Federacije BiH. Bez problema se nosimo sa rivalima, koji imaju znatno viši budžet od našeg“, naglasio je predsjednik Geci.

Aktuelna sezona 2021/2022 igra se redovno, a tim iz najveće starogradske mjesne zajednice pruža odlične partije. „Trenutno dijelimo šesto mjesto na tabeli od ukupno 16 ekipa koje se takmiče u Drugoj ligi FBiH-Centar. Do kraja šampionata ostalo je još 11 kola. Sa tri pobjede osigurat ćemo nastup u tom rangu i iduće sezone. To će biti veliki uspjeh za nas, ali i cijeli Stari Grad, jer smo jedini fudbalski kolektiv iz naše općine koji igra na ovom nivou takmičenja“, poručio je Geci.

Newsletter
KONTAKT

Općina Stari Grad Sarajevo
Radno vrijeme:
07:30 -16:00
07:30 -18:00 - Šalter sala

Adresa: Zelenih beretki br. 4
Šifra općine: 109
ID: 4200738880009
PDV: 200738880009
Depozitni račun za prikupljanje javnih
prihoda otvoren u PRIVREDNA BANKA d.d. SARAJEVO - 1010000071133630