Obavijest građanima o nastavku projekta na Alifakovcu


28. 1. 2022

Imajući u vidu veliki broj upita upućenih od strane građana – stanovnika naselja Alifakovac, koji se tiču završetka projekta na ovoj lokaciji, odnosno asfaltiranja dionice na kojoj je rađena rekonstrukcija vodovodne i kanalizacione mreže, Općina Stari Grad upućuje obavještenje da se asfaltiranje dionice ne može raditi u zimskim uslovima, te da će ovi radovi biti realizovani čim se steknu vremenski uslovi.

Radi se o veoma kompleksnom i velikom projektu koji je uključivao rekonstrukciju i polaganje novih cijevi za vodovodnu mrežu, te oborinsku i fekalnu kanalizaciju kroz četiri ulice, na dužini od skoro 500 metara. Ističemo da su ti radovi završeni u planiranom roku.

Položene su nove cijevi za fekalnu, oborinsku i vodovodnu mrežu u dijelu ulice Veliki Alifakovac i ulicama Alifakovac, Maguda i Megara, a Općina Stari Grad je na vrijeme informisala javnost da se asfaltiranje ne može uraditi dok se ne steknu povoljniji vremenski uslovi.

Imajući u vidu da se ovim projektom rješavaju dugogodišnji problemi stanovnika ovog naselja, te da je ovo dugoročno rješenje, pozivamo građane na strpljenje i razumijevanje jer lokalna zajednica je poduzela sve što je potrebno da se riješi njihov problem, a što uključuje i finansijska sredstva za projekat u iznosu od 1,4 miliona konvertibilnih maraka.

Zimski period tokom kojeg nije moguće asfaltirati ulice, bit će iskorišten na način da će vlasnici ostalih podzemnih instalacija izvršiti sanaciju i zamjenu istih. Konkretno, BH Telecom će na ovoj dionici položiti nove instalacije - optičke kablove što će doprinijeti još kvalitetnijoj kompletnoj podzemnoj infrastrukturi i usluzi za građane.

Zahvaljujemo se građanima na razumijevanju.

Newsletter
KONTAKT

Općina Stari Grad Sarajevo
Radno vrijeme:
07:30 -16:00
07:30 -18:00 - Šalter sala

Adresa: Zelenih beretki br. 4
Šifra općine: 109
ID: 4200738880009
PDV: 200738880009
Depozitni račun za prikupljanje javnih
prihoda otvoren u PRIVREDNA BANKA d.d. SARAJEVO - 1010000071133630