Izložba „Pozitivna BiH“ otvorena u Općini Stari Grad


26. 11. 2010

U Općini Stari Grad jučer je, u povodu Dana državnosti BiH, otvorena izložba „Pozitivna BiH“ u auli velike sale. Izloženo je oko 60 fotografija čiji su autori novinari i fotoreporteri magazina START BiH. Fotografije su objavljene uz 50-ak priča koje su pod zajedničkim nazivom „Pozitivna BiH“ proteklih mjeseci objavljene na stranicama magazina START BiH.
Direktor i glavni urednik Magazina START BiH, Dario Novalić je na otvorenju pojasnio da je ovaj projekat započet prije desetak mjeseci, uz podršku Informativne službe Ambasade SAD-a BiH, a potom nastavljen zahvaljujući isključivo vlastitim naporima. Prisutnima se obratio i čestitao Dan državnosti Ibrahim Hadžibajrić, načelnik Općine Stari Grad, a nakon toga je izložbu otvorio Željko Komšić, član Predsjedništva BiH. U prigodnom programu koji je uslijedio nastupio je 12-godišnji Vedin Klović iz Goražda, koji je izveo recitaciju, te KUD „Baščaršija“. Velika sala Općine Stari Grad bila je ispunjena do posljednjeg mjesta, a nakon što je Novalić sve prisutne pozvao da pogledaju izložbu, zaputili su se u aulu gdje su postavljene pomenute fotografije. Osim fotografija, na izložbi su izloženi i ostali unikatni proizvodi bh inovatora: bosanski ručno rađeni ćilimi, domaći med, vino, pa čak i bosanski tornjak kao autohtona bh vrsta.
Kako naglašavaju iz ovog Magazina, slike nisu savršene jer im to nije ni bio cilj, već je njihova jedina želja da potaknu građane BiH da svoju zemlju vide u ljepšem, pozitivnom svjetlu i da na taj način počnu razmišljati o njoj, ali i o sebi.
Izložba, koja će trajati do nedjelje (08-20:00 sati), posvećena je novinaru Starta BiH, Ekremu Tinjaku koji nas je prerano napustio, a koji je zasigurno imao najizoštrenije oko za pozitivnu BiH.
Svi prisutni su na kraju uživali uz prepunu trpezu tradicionalnih jela koja su pripremljena u Aščinici ASDž.

 


 

Newsletter
KONTAKT

Općina Stari Grad Sarajevo
Radno vrijeme:
07:30 -16:00
07:30 -18:00 - Šalter sala

Adresa: Zelenih beretki br. 4
Šifra općine: 109
ID: 4200738880009
PDV: 200738880009
Depozitni račun za prikupljanje javnih
prihoda otvoren u PRIVREDNA BANKA d.d. SARAJEVO - 1010000071133630