Načelnik Ibrahim Hadžibajrić otvorio Edukativni centar „S...“


11. 11. 2010

U Domu kulture Logavina, danas je održana svečanost uručenja zahvalnica od strane NVO altruista „Svjetlo“ za donatore koji su pružili podršku u obezbjeđenju, adaptaciji i opremanju Edukativnog centra za socijalno uključivanje „S...“
Naime, Općina Stari Grad je ustupila na korištenje NVO „Svjetlo“ prostor na adresi Logavina br. 11. Tim povodom, Zahvalnice su dobili i načelnik Općine Ibrahim Hadžibajrić i pomoćnik načelnika za privredu, Alija Kamber.
Nakon uručenja zahvalnica, svi prisutni su se uputili na adresu Logavina 11, gdje je zvanično otvoren Edukativni centar „S...“ i izložba fotografija sa konkursa „Svjetlo“. Edukativni centar svečano su otvorili načelnik Općine Stari Grad Ibrahim Hadžibajrić, član NVO „Svjetlo Mirsad Smajić i Ranka Ninković-Papić, direktorica Fondacije za socijalno uključivanje u BiH.
Kako nam je rekao izvršni direktor Haris Čaušević, Edukativni centar za socijalno uključivanje „S...“ ima za cilj edukaciju i socijalno uključivanje mladih sa i bez umanjenih sposobnosti, kroz formalne sadržaje kao što su edukacije, interaktivne radionice i razni drugi sadržaji... „Očekujemo da će ovo biti mjesto u kojem će mladi sa i bez umanjenih sposobnosti biti u prilici učiti, usvajati nova znanja i vještine, te stvarati zajednička dobra. Ovim putem se zahvaljujem svim donatorima i Općini Stari Grad koja nam je ustupila ovaj prostor na korištenje,“ istakao je Čaušević.
„Kada sam otišao u obilazak prostorija u kojima su dosad radili, vidio sam da su to podrumske prostorije, neuslovne i vlažne. Odmah nakon te posjete, u općini smo pokrenuli incijativu i još prošle godine dodijelili ovaj poslovni prostor Udruženju na korištenje, bez bilo kakve naknade. Ovo je nevladina organizacija koja ima dobar i osmišljen način rada sa djecom i bili bismo presretni da imamo još ovakvih udruženja i organizacija. Drago mi je, što je ovoliko donatora prepoznalo njihove potrebe i uključilo se u adaptaciju ovog prostora,“ riječi su načelnika Hadžibajrića.
 

 

Newsletter
KONTAKT

Općina Stari Grad Sarajevo
Radno vrijeme:
07:30 -16:00
07:30 -18:00 - Šalter sala

Adresa: Zelenih beretki br. 4
Šifra općine: 109
ID: 4200738880009
PDV: 200738880009
Depozitni račun za prikupljanje javnih
prihoda otvoren u PRIVREDNA BANKA d.d. SARAJEVO - 1010000071133630