Pogledajte ko je sve posjetio Ljetno kino Stari Grad na višenamjenskom trgu


22. 8. 2021

Brojni građani i posjetioci grada uživali su prethodnih dana u projekcijama najboljih filmova Sarajevo Film Festivala u Ljetnom kinu Stari Grad, smještenom na najljepšoj lokaciji u gradu, preko puta Vijećnice.

Ljetno kino Stari Grad ugostilo je oskarovca i dobitnika Počasnog Srca Sarajeva reditelja Wima Wendersa, zatim oskarovca Danisa Tanovića, rediteljku Jasmilu Žbanić, glumca Izudina Bajrovića, glumicu i predsjednicu žirija Takmičarskog programa SFF-a Jasnu Đuričić, reditelja i glumca Dragana Bjelogrlića, muzičara i kompozitora Željka Joksimovića, pomoćnika ministra zdravstva FBiH Gorana Čerkeza, folk divu Hanku Paldum, bivšeg fudbalera i trenera Sarajeva Mehmeda Janjoša-Čalu, najboljeg mladog sportistu u BiH Hamzu Turulju i brojne druge.

Gosti općinskog načelnika u Ljetnom kinu Stari Grad tokom SFF-a bili su i brojni ugledni privrednici iz naše općine, saradnici, uspješni mladi ljudi i sportisti iz Starog Grada, kulturno-umjetnička društva, a posljednje festivalske večeri na poziv općinskog načelnika projekciji su prisustvovali njegovi najbliži saradnici, pomoćnici koji rukovode općinskim službama.

Šta su izjavili neki od posjetilaca Ljetnog kina

“Ove godine posebno zadovoljstvo mi je bilo što sam otvaranje SFF-a gledao u kinu Stari Grad. Taj osjećaj da ste na projekciji filma, a ispred vas Vijećnica, simbol Sarajeva, kulture i otpora je neprocjenjiv.  Sa ovim kinom Sarajevo je sigurno dobilo najljepši prostor za filmske projekcije. Osim što treba čestitati organizatorima SFF-a treba čestitati i Općini Stari Grad, načelniku i svima koji su doprinijeli otvaranju Open aira u ovom dijelu grada,”poručio je pomoćnik ministra zdravstva FBiH Goran Čerkez.

“Sarajevu je trebalo ovakvo mjesto, ovaj prelijepi trg i podzemna garaža koji su dali jedan novi sjaj i značaj glavnom gradu. Sretan sam kada vidim da se u Starom Gradu realizuju projekti i održavaju ovakvi događaji kojih se ne bi postidjeli ni mnogo veći svjetski gradovi,” izjavio je Mehmed Janjoš-Čala.

Vijećnik u OV Stari Grad i Gradu Sarajevo Seid Škaljić je izjavio: "Svi smo jedva dočekali ponovo da izađemo na Sarajevo Film Festival poslije godinu pauze i to ovdje kod nas u Starom Gradu, na trgu. Mislim da je od velikog značaja što u Starom Gradu postoji jedno ovakvo mjesto. Osim toga, ovdje sada uvijek možete vidjeti nasmijanu djecu koja se igraju i sretne ljude,"poručio je vijećnik Škaljić.

Sa njim se složio i Haris Selmanović vijećnik u OV Novo Sarajevo i još jedan gost Ljetnog kina. "Ovo je prvi put da imamo jedan ovakav višenamjenski trg u općini Stari Grad i da je organizivana promocija Sarajevo Film Festivala. Čast mi je prisustvovati, čast mi je što se ovo sve ovako dešava u našem gradu Sarajevu i moram vam reći ono što uvijek ponavljam dajte nam djela, nemojte nam davati samo riječi, a večeras sve ovo što vidimo je primjer jednog velikog rada našeg načelnika,"poručio je Selmanović.

Samir Mirvić, jedan od članova Upravnog odbora KUD Baščaršija, zahvalio se načelniku Hadžibajriću na pozivu, te je kazao da je sretan što je jedan ovako veliki festival sada dio i Starog Grada. „Zaista je ovako nešto trebalo općini Stari Grad i ovim putem želim da se zahvalim našem načelniku Ibrahimu Hadžibajriću što je to omogućio. Naravno mi smo kao kulturno-umjetničko društvo zaista zahvalni na kontinuiranoj pomoći načelnika i općine Stari Grad. A ovo je zaista nešto što treba generalno Sarajevu, a pogotovo Starom Gradu. Ovdje sve izgleda fascinantno“, rekao nam je Mirvić

Selektor pionirske karate reprezentacije BIH, bivši reprezentativac BiH i osvajač evropskih i svjetskih medalja u karateu Miralem Mandžuka nije krio oduševljenje. "Prije svega, moram reći da mi je velika čast što sam pozvan da budem gost Općine Stari Grad i načelnika Hadžibajrića u ovom prelijepom kinu. Zaista sam sretan što naš Stari Grad ima ovakvo mjesto i ovakav trg", istakao je Mandžuka.

Newsletter
KONTAKT

Općina Stari Grad Sarajevo
Radno vrijeme:
07:30 -16:00
07:30 -18:00 - Šalter sala

Adresa: Zelenih beretki br. 4
Šifra općine: 109
ID: 4200738880009
PDV: 200738880009
Depozitni račun za prikupljanje javnih
prihoda otvoren u PRIVREDNA BANKA d.d. SARAJEVO - 1010000071133630