Degustacija prerađevina iz BPK u Općini Stari Grad


05. 11. 2010

U auli velike sale Općine Stari Grad danas upriličena degustacija prerađevina od voća i povrća sa područja Bosansko-podrinjskog kantona Goražde. Naime, ovi proizvodi su u periodu od 04-06.11.2010. godine izloženi na Trgu Oslobođenja-Alija Izetbegović. Degustaciju su pripremili poljoprivredni proizvođači Bosansko-podrinjskog kantona u znak zahvalnosti Općini Stari Grad, dok je Općini Stari Grad dodijeljena zahvalnica za izraženo partnerstvo u podršci poljoprivrednim proizvođačima sa područja Bosansko-podrinjskog kantona Goražde. Zahvalnicu je, u ime načelnika Ibrahima Hadžibajrića, primio pomoćnik načelnika za privredu Alija Kamber. Zahvalnicu je uručio ministar za privredu Bosansko-podrinjskog kantona Goražde Mustafa Kurtović.

„Saradnja sa Općinom Stari Grad traje već 10-ak godina. U početku, kada sam ja bio na mjestu načelnika Općine Goražde, to je bila saradnja između Općina u smislu pomoći izgradnje infrastrukturnih objekata, prije svega puteva. Drago mi je da je Općina Stari Grad omogućila našim poljoprivrednim proizvođačima da svoje proizvode plasiraju ovdje, na šire tržište Sarajeva. Istovremeno, pokušaćemo da našim poljoprivrednicima omogućimo redovnu prodaju poljoprivrednih proizvoda, u prostorima koje bi ima ovdje obezbijedili.
Istovremeno, radimo na tome da neše proizvode, koji ste vidjeli ovdje, brendiramo tj. da postanu jedan brendirani goraždanski, bosansko-podrinjski proizvod koji će naći tržište, ne samo u Sarajevu, nego i šire,“ riječi su ministra Kurtovića.

„Ova saradnja traje dugi niz godina. Goražde je poznati poljoprivredni kraj sa svojim kvalitetnim proizvodima, ali i specifičnim ljudima koji rade kao poljoprivredni proizvođači. Nadam se da ćemo ovu saradnju i dalje održati i obogatiti nekim novim sadržajima“, rekao je prilikom preuzimanja zahvalnice pomoćnik načelnika za privredu Alija Kamber.

 


 

Newsletter
KONTAKT

Općina Stari Grad Sarajevo
Radno vrijeme:
07:30 -16:00
07:30 -18:00 - Šalter sala

Adresa: Zelenih beretki br. 4
Šifra općine: 109
ID: 4200738880009
PDV: 200738880009
Depozitni račun za prikupljanje javnih
prihoda otvoren u PRIVREDNA BANKA d.d. SARAJEVO - 1010000071133630