Dodjela priznanja najuspješnijim na takmičenju „Knjiga je moj najbolji prijatelj“


20. 10. 2010

  U Općini Stari Grad danas je održana dodjela nagrada i priznanja najboljim učenicima i učiteljima za rezultate postignute na općinskom takmičenju „Knjiga je moj najbolji prijatelj“. Služba za obrazovanje, kulturu i sport Općine Stari Grad, u saradnji sa Prosvjetno-pedagoškim zavodom, realizovala je općinsko takmičenje u broju pročitanih knjiga, pod nazivom „Knjiga je moj najbolji prijatelj“, za učenike drugih, trećih i četvrtih razreda osnovnih škola, s ciljem da se kod najmlađih učesnika razvije navika čitanja i lakšeg usvajanja znanja.
Na početku današnje dodjele prisutnima se obratio načelnik Općine Stari Grad Ibrahim Hadžibajrić koji je izrazio zadovoljstvo uspjehom koji djeca postižu.
„Ova svečanost je postala tradicionalna, a nastavićemo je i narednih godina. Na vama je da učite i da, sa što boljim uspjehom, završite osnovnu i srednju školu, a kasnije i fakultet, jer vi ste jedino u što se ova naša lijepa Bosna i Hercegovina može pouzdati. Vi, djeco, predstavljate budućnost, ponos i ogledalo Starog Grada,“ riječi su načelnika Hadžibajrića.

 

Naglasivši da je ovo jubilarna, deseta dodjela priznanja za najbolje rezultate postignute na takmičenju „Knjiga je moj najbolji prijatelj“, Mirsad Hafizović, u ime Službe za obrazovanje, kulturu i sport Općine Stari Grad, proglasio je 12 najboljih učenika i njihovih učitelja. Učenicima su dodijeljene diplome i Enciklopedije, a njihovi učitelji su dobili prigodne nagrade i ruže.
Nagrađeni učenici su:
Hadidža Terzić OŠ“Edhem Mulabdić“, Hana Kapo OŠ“Mula Mustafa Bašeskija“, Ensar Ismailović OŠ“Saburina“, Amar Klico OŠ“Vrhbosna“, Adna Ljubović OŠ“Edhem Mulabdić“, Ajla Omerović OŠ“Hamdija Kreševljaković“, Emina Muslim OŠ“Vrhbosna“, Lejla Poturković OŠ“Šejh Muhamed ef. Hadžijamaković“, Tarik Džaka OŠ“Edhem Mulabdić“, Džana Balta OŠ“Hamdija Kreševljaković“, Dalila Palavra OŠ“Vrhbosna“ i Ajla Pustahija OŠ “Šejh Muhamed ef. Hadžijamaković“.
Nagrađeni učitelji su: Suada Hatibović, Elvedina Fazlić, Sanela Koro, Haso Šabeta, Dalila Talić, Fatma Malja, Hasija Džananović, Amna Ćatić, Rabija Sofić, Fikret Krkalić, Mirjana Osmanković i Hatidža Hamalukić.
Nakon dodjele priznanja za nagrađene je upriličeno druženje uz koktel.

Newsletter
KONTAKT

Općina Stari Grad Sarajevo
Radno vrijeme:
07:30 -16:00
07:30 -18:00 - Šalter sala

Adresa: Zelenih beretki br. 4
Šifra općine: 109
ID: 4200738880009
PDV: 200738880009
Depozitni račun za prikupljanje javnih
prihoda otvoren u PRIVREDNA BANKA d.d. SARAJEVO - 1010000071133630