Općina Stari Grad obezbijedila dva motocikla za PS Stari Grad


13. 10. 2010

U Općini Stari Grad danas je održana primopredaja dva motocikla (skutera) pripadnicima Policijske stanice Stari Grad. Ključeve skutera, načelnik Općine Ibrahim Hadžibajrić, uručio je policijskom komesaru MUP-a Kantona Sarajevo Vahidu Ćosiću.
Početkom 2010. godine u Općini Stari Grad upriličen je prijem za trojicu pripadnika Policijske stanice Stari Grad: Nesku Karamana, Nenada Čolakovića i Omera Tufu, kojima su uručena priznanja za izuzetne rezultate, te iskazanu profesionalnost i hrabrost u radu. Tom prilikom, načelnik Ibrahim Hadžibajrić je izrazio zadovoljstvo postignutim rezultatima Prve policijske uprave Stari Grad, a posebno u oblasti krivičnih djela koja su riješena u preko 90% slučajeva, te obećao da će ih Općina Stari Grad u toku ove godine podržati kroz dva projekta: nabavka serverskog uređaja i dva motocikla (skutera).

Serverski uređaj je uručen komandiru Policijske stanice Stari Grad Sejfi Šehoviću, u januaru ove godine i od tada se uspješno primjenjuje. Danas je Načelnik Općine Stari Grad ispunio i drugo obećanje i uručio ključeve novih skutera.
„Općina je ispunila sva obećanja prema PS Stari Grad koja smo dali u ovoj godini. Motocikli koje danas uručujemo su jednoobrazni i jednaki onima koje je Općina Centar uručila prije nekoliko mjeseci. Na taj način će njihovo održavanje biti lakše i neće biti „šarenila“ u MUP-u Kantona Sarajevo. Osim toga, mi ćemo i u narednoj godini planirati određena sredstva kroz budžet za PS Stari Grad. U skladu sa dogovorom sa njihovim rukovodstvom pružićemo pomoć u nabavci onoga što je neophodno za još uspješniji rad,“ istakao je načelnik Hadžibajrić.
Zahvalivši se u ime MUP-a Kantona Sarajevo, i u svoje lično, policijski komesar Vahid Ćosić je rekao:
„Općina Stari Grad je prepoznala značaj projekta „Motiviraj, opremi i obuči“ i obezbijedila određena materijalno-tehnička sredstva koja su neophodna za izvršenje redovnih poslova i zadataka policije. Kupovina ova dva motocikla vrlo je značajna i omogućit će izvršavanje redovnih poslova, a policajci će imati maksimalnu operativnost i pokretljivost,“ rekao je Ćosić.

Primopredaja je izvršena na platou ispred zgrade Općine, nakon čega su se načelnik Hadžibajrić i komesar Ćosić zajednički fotografisali sa pripadnicima PS Stari Grad koji već koriste ove motocikle, te sa načelnikom Policijske uprave Ćamilom Harbinjom i komandirom PS Stari Grad Sejfom Šehovićem.


 



 

Newsletter
KONTAKT

Općina Stari Grad Sarajevo
Radno vrijeme:
07:30 -16:00
07:30 -18:00 - Šalter sala

Adresa: Zelenih beretki br. 4
Šifra općine: 109
ID: 4200738880009
PDV: 200738880009
Depozitni račun za prikupljanje javnih
prihoda otvoren u PRIVREDNA BANKA d.d. SARAJEVO - 1010000071133630