Vijecnicka pitanja

Upuceno:
Husein Holjan - Inicijativa za rješavanje problema saobraćaja u mirovanju u ulicama

Inicijativa za rješavanje problema saobraćaja u mirovanju u ulicama: Zelenih beretki do br. 15 ulaz u Zlatarsku ulicu, Oprkanj i Sime Milutinovića

Suočeni sa sve većim problemom nesavjesnih vozača koji nepropisno parkiraju motorna vozila u užem jezgru Općine u ulicama Zelenih beretki ulaz u Zlatarsku ulicu, Oprkanj, Sime Milutinovića podnosim inicijativu da se iznađe rješenje za navedene lokacije ugradnjom stubića, žardinjera ili neki drugi način, koji bi spriječio parkiranje na ovim lokacijama.

ODGOVOR SLUŽBE:

U vezi sa predmetnom inicijativom, ovim putem Vas obavještavamo o sljedećem:

U ulici Zelenih beretki u neposrednoj blizini spoja sa ulicom Kundurdžiluk, nalazi se saobraćajni znak zabrane zaustavljanja i parkiranja sa dopunskom tablom osim vozila za opskrbu. U skladu sa postavljenom saobraćajnom signalizacijom, dio kolovoza u ulici Zelenih beretki od saobraćajnog znaka do spoja sa ulicom Gazi Husrev-begova predviđen je za parkiranje/zaustavljanje dostavnih vozila.

U ulici Sime Milutinovića na spoju sa ulicom Obala Kulina bana nalazi se znak zabrane saobraćaja. Također, u prethodnom periodu Općina Stari Grad Sarajevo je putem Odjeljenja za održavanje Aleje ambasadora, cestovnih pojasa i javnih površina izvršila postavljanje dvije žardinjere na ulazu u ulicu kako bi se spriječilo parkiranje u istoj, pri čemu je ostavljen prostor za zaustavljanje dostavnih vozila.

U ulici Oprkanj na spoju sa ulicom Kračule nalazi se saobraćajni znak zabrane saobraćaja u jednom smjeru. U skladu sa postavljenom saobraćajnom signalizacijom, u ulici Oprkanj se odvija saobraćaj iz pravca ulice Telali.

Ujedno, napominjemo da se ova Služba kontinuirano obraća Prvoj policijskoj upravi Stari Grad sa zahtjevom za rješavanje problema nepropisnog parkiranja u užoj gradskoj jezgri, obzirom da je isto u njihovoj nadležnosti shodno pozitivnim propisima koji regulišu predmetnu oblast.

Newsletter
KONTAKT

Općina Stari Grad Sarajevo
Radno vrijeme:
07:30 -16:00
07:30 -18:00 - Šalter sala

Adresa: Zelenih beretki br. 4
Šifra općine: 109
ID: 4200738880009
PDV: 200738880009
Depozitni račun za prikupljanje javnih
prihoda otvoren u PRIVREDNA BANKA d.d. SARAJEVO - 1010000071133630