Vijecnicka pitanja

Upuceno: Služba za investicije i komunalne poslove
MEKIĆ MUAMER - Postavljanja rasvjete (ulica Streljačka od broja 1 do broja 5) Sanaciju postojeće rasvjete ulica Obhodža od broja 1 do broja 20 Sanacija led rasvjete (šetnica Dariva)

Molimo nadležnu općinsku službu da pokrene aktivnosti u domenu svoje moći, a koje se tiču:

Postavljanja rasvjete (ulica Streljačka od broja 1 do broja 5)

Sanaciju postojeće rasvjete ulica Obhodža od broja 1 do broja 20

Sanacija led rasvjete (šetnica Dariva)

 

 

ODGOVOR SLUŽBE:

Kada je riječ o dijelu vijećničke inicijative koja se odnosi na dogradnju javne rasvjete u ulici Streljačka od broja 1 do broja 5, obavještavamo das u budžetska sredstva z aovu namjenu ograničen id a će se prema prioritetima realizovati oni projekti za koje je već obezbjeđena projektno-tehnička dokumentacija.

Vezano za sanaciju rasvjetnih tijela u dijelu ulice Obhodža obavještavamo vas da je kvar na rasvjetnom tijelu u navedenoj ulici kod broja 13-15, uredno prijavljen od strane sekretara Mz Mošćanica nadležnom Ministarstvu komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Kantona sarajevo koje je izdalo nalog firmi KJKP „PARK“ d.o.o. Sarajevo da otkloni nastali kvar i osposobi rasvjetu. Izlaskom na navedenu lokaciju predstavnici firme KJKP „PARK“ d.o.o. sarajevo nisu bili u mogućnosti izvršiti nalog iz razloga nepristupačnog prilaza stubu sa rasvjetnim tijelom zbog krošnji grana drveća koje su obrasle oko stuba. Otklanjanju kvara će se pristupiti nakon okresivanja grana drveća koje se nalazi na privatnoj parceli zemljišta – vlasištvo porodice Muslić.

Vezano za sanaciju LED rasvjete na potezu dječije igralište-Kozija ćuprija, obavještavamo Vas da je dana 01.02.2022. godine otklonjen kvar napojnom kablu od strane firme „STEP“ d.d. Sarajevo u čijoj je nadležnosti održavanje novoizgrađene dionice javne rasvjete, dječije igralište – Kozja ćuprija do isteka garantnog roka. Nakon otklonjenog kvara:LED rasvjeta šetnice Dariva puštena je u funkciju.

Newsletter
KONTAKT

Općina Stari Grad Sarajevo
Radno vrijeme:
07:30 -16:00
07:30 -18:00 - Šalter sala

Adresa: Zelenih beretki br. 4
Šifra općine: 109
ID: 4200738880009
PDV: 200738880009
Depozitni račun za prikupljanje javnih
prihoda otvoren u PRIVREDNA BANKA d.d. SARAJEVO - 1010000071133630