Vijecnicka pitanja

Upuceno: Služba za lokalni razvoj i poslove MZ
SARAČEVIĆ DAMIR - Podnosim inicijativu za izgradnjom/obezbjeđivanjem javnog toaleta na području šetališta Dariva, koje je prijeko potrebno

Podnosim inicijativu za izgradnjom/obezbjeđivanjem javnog toaleta na području šetališta Dariva, koje je prijeko potrebno. Toalet treba da posjeduje i prostor za majke sa bebama, kao i toalet za invalide. Također, isti treba da se stilom i materijalom estetski uklapa u prirodni prostor Darive.

Šetalište Dariva svakim danom, posebno nakon obnovljenog asfalta i rasvjete, privlači sve veći broj posjetilaca, posebno porodica sa djecom. S obzirom da je cijeli prostor bez javnog WC-a, neophodno je obezbjediti isti, na zadovoljstvo građana.

 

ODGOVOR SLUŽBE:

S ciljem unaprjeđenja turističko-rekreativne ponude, Općina Stari Grad Sarajevo u narednom periodu realizuje projekat izgradnje pratećeg objekta sa sanitarnim čvorom. Novi objekat će biti potpuno uklopljen u ambijentalnu cjelinu darive i gradit će se na površini od oko 100 m2. Općina Stari Grad je još 9. Novembra 2020. godine, putem zvanične web stranice općine www.starigrad.ba najavila implementaciju projekta izgradnje pomoćnog objekta uz dječije igralište na darivi. Objekat će u svom sastavu imati prostorije sa mokrim čvorom za žene, muškarce i invalidna lica, kao prostorije za presvlačenje beba, manju trgovinu, ostavu i pomoćne prostorije. Trgpvona će biti manjih gabarita predviđena za prodaju sokova, vode, sladoleda itd. Objekat će biti lociran uz dječije igralište koje je izgrađeno na području Darive (Aleja ambasadora).

Projekat je trenutno u fazi oshođenja i odobrenja za gradnju kod nadležne Službe za Urbanizam, nakon čega će se krenuti u njegovu implementaciju.

Newsletter
KONTAKT

Općina Stari Grad Sarajevo
Radno vrijeme:
07:30 -16:00
07:30 -18:00 - Šalter sala

Adresa: Zelenih beretki br. 4
Šifra općine: 109
ID: 4200738880009
PDV: 200738880009
Depozitni račun za prikupljanje javnih
prihoda otvoren u PRIVREDNA BANKA d.d. SARAJEVO - 1010000071133630