Vijecnicka pitanja

Upuceno: Služba za investicije i komunalne poslove
KURTANOVIĆ ANES - KJKP Rad da mještanima ulice Ablakovina i Bostarići u MZ Širokača dodijelite kante za odbacivanje smeća i otpada.

KJKP Rad da mještanima ulice Ablakovina i Bostarići u MZ Širokača dodijelite kante za odbacivanje smeća i otpada.

U MZ Širokača velikom broju mještana dodjeljene su kante za odbacivanja smeća I druge vrste otpada, a preskočene su ulice Ablakovina I Bostarići. U stvarne razloge ne želimo da zalazimo, međutim veliki broj mještana ovih ulica redovno izmiruje svoje komunalne obaveze prema vama, te vam ovim putem upućujem gore navedenu inicijativu u cilju očuvanja čistoće. Nisu rijetki slučajevi da psi lutalice razbacaju smeće po ulicama, pa ulice izgledaju kao deponije, te postoji velika mogućnost prijenosa opasnih zaraznih bolesti
 
 
ODGOVOR SLUŽBE:

Nakon što je Općina Stari Grad uputila dopis firmi KJKP „RAD“ dobili smo povratnu informaciju pa Vas ovim putem obavještavamo da je KJKP RAD obavjestio Općinu Stari Grad da nisu saglasni sa uvođenje dvolinijskog sistema odvoza otpada (crne i žute) u ulicama Ablakovina i Bostarići zbog toga što predmetne ulice nisu uslovne za nesmetan prolaz namjenskih vozila. Predložili su da podijele crne kante nanačin da građani svoj kućni otpad odlažu isključivo putem kesa u kante. Naveli su da oni trenutno nemaju dovoljan broj crnih kanti na raspolaganju, te da Općina ako je u mogućnosti nabavi iste. Općina Stari Grad je uputila dopis firmi KJKP „RAD“ u kojem ih pozivamo da iznađu sedstva i obezbijede kante za domaćonstvima u ulicama Ablakovina i Bostarići u skladu sa nadležnostima s obzirom da građani odvoz otpada plaćaju firmi KJKP „RAD“.

Newsletter
KONTAKT

Općina Stari Grad Sarajevo
Radno vrijeme:
07:30 -16:00
07:30 -18:00 - Šalter sala

Adresa: Zelenih beretki br. 4
Šifra općine: 109
ID: 4200738880009
PDV: 200738880009
Depozitni račun za prikupljanje javnih
prihoda otvoren u PRIVREDNA BANKA d.d. SARAJEVO - 1010000071133630