Vijecnicka pitanja

Upuceno: Služba za lokalni razvoj i poslove MZ
ZUKORLIĆ-PAŠALIĆ ALMEDINA - Rješavanje problema pasa lutalica ul. Zmajevac i Sarajevskih gazija, MZ Mošćanica

Rješavanje problema pasa lutalica ul. Zmajevac i Sarajevskih gazija, MZ Mošćanica.

Naša lokalna zajednica se suočava sa velikim problemima građana oštećenih od pasa lutalica. Ovo je pitanje sigurnosti građana i u tom pogledu trebamo svi zajedno dati maksimalan doprinos. U ul. Zmajevac i ul. Sarajevskih gazija, u MZ Mošćanica, prije nekoliko dana desio se napad pasa lutalica na našu sugrađanku. Podsjećam na slučaj napada na šestogodišnju djevojčicu koja je nakon napada pasa od šoka dobila dijabetes. Nekoliko pasa kruži oko kuća stanovnika ovog područja, na ulicama kojim prolaze građani među kojima su najčešće djeca. Molim nadležne da se uključe u rješavanje ovog problema kako bismo spriječili napad pasa na naše sugrađane i sugrađanke.
 
 
 
ODGOVOR SLUŽBE:

Služba za lokalni razvoj i poslove MZ dva puta se obraćala Kantonalnoj upravi za inspekcijske poslove (inspektorat veterinske inspekcije) 11. novembar, 2021. godine i 13. januar, 2022. Godine sa molbom za riješavanje problema pasa lutalica u ulici Zmajevac.

Općina Stari Grad problem je pokušala riješiti i sa KJKP „RAD“ na zahtjv Općine , ovo preduzeće je uspjelo uhvatiti pet napuštenih pasa. Također, Općina ima potpisan Ugovor s Veterinarskom stanicom Novi Grad, te su uposlenici ovog servisa bilki angažovani na rješavanju ovog problema. Napušteni psi se skupljajuu dvorištu gospodina Avde Biće u ulici Zmajevac br. 4, koji j eujedno i vlasnik dva psa. Veterinarska stanica je kavez za hvatanje pasa postavila u njegovo dvorište uz dogovor da svoje pse skloni u određenom periodu. Gospodin Bićo nije sarađivao, niti je sklonio svoje pse, zbog čega niti jedan napušteni pas nije uhvaćen. Oz tog razloga ova organizaciona jedinica obratila se Kantoalnoj upravi za inspekcijske poslove kako bi se efikasnije riješio ovaj problem. Veterinarska stanica Novi Grad ponovo je izlazila na teren i postavila kaveze za pse lutalice u ulici Zmajevac.

Posredstvom Službe za civilnu zaštitu dana 7. februara, 2022. godine uposlenici Veterinarske stanice Novi Grad u ulici Sarajevskih gazija kod broja 61, su postavili kavez za pse lutalice. Problematika sa psima lutalicama u dvije navedene ulice bit će rješavana u narednom periodu.

 

Newsletter
KONTAKT

Općina Stari Grad Sarajevo
Radno vrijeme:
07:30 -16:00
07:30 -18:00 - Šalter sala

Adresa: Zelenih beretki br. 4
Šifra općine: 109
ID: 4200738880009
PDV: 200738880009
Depozitni račun za prikupljanje javnih
prihoda otvoren u PRIVREDNA BANKA d.d. SARAJEVO - 1010000071133630