Vijecnicka pitanja

Upuceno: Služba za opću upravu i inspekcijske poslove
IŠERIĆ SALIH - Kome je dat u zakup parking kod Općine Stari Grad /ulaz iz ul.Zrinjskog/ i kolika je mjesečna naknada za zakup istog? Tražim da mi se dostavi ugovor o zakupu

Kome je dat u zakup parking kod Općine Stari Grad /ulaz iz ul.Zrinjskog/ i kolika je mjesečna naknada za zakup istog? Tražim da mi se dostavi ugovor o zakupu.

Veći dio navedenog parkinga kao izvorni vlasnik je Gazi Husrev-begov vakuf. Predmet nacionalizacije su bili objekti, a zemljište je dijelilo sudbinu objekata. Kako su dvorišni objekti porušeni, znači na terenu ne postoji objekat koji je bio predmet nacionalizacije tako bi i zemljište trebalo biti denacionalizovano jer ne postoji uzrok nacionalizacije zemljišta. U najmanju ruku predmetni parking prostor bi trebalo dati izvornom vlasniku u zakup. Na navedenom lokalitetu je egzistirao i jedan objekat koji je nacionalni spomenik a nekada se koristio kao ženska tekija. Iako je nacionalni spomenik objekat je porušen.
 
 
 
ODGOVOR SLUŽBE:
 
U vezi informacije/podataka koji se traže, ovim putem Vas obavještavamo da je u skladu sa odredbom člana 7. Zakona o slobodi pristupa informacijama u Federaciji BiH ("Službene novine FBiH", broj 32/01 i 48/11), a koji se odnosi na izuzetke u vezi sa povjerljivim komercijalnim informacijama, propisano da je potrebno pismeno obavijestiti drugu stranu na koju se odnosi informacija, upoznati je o pojedinostima zahtjeva i da će se tražena informacija priopćiti, ako u roku od 15 dana od prijema obavještenja pismeno ne odgovori da smatra da je informacija povjerljiva i navede razloge zbog kojih bi njenim priopćavanjem mogla nastupiti šteta.
Newsletter
KONTAKT

Općina Stari Grad Sarajevo
Radno vrijeme:
07:30 -16:00
07:30 -18:00 - Šalter sala

Adresa: Zelenih beretki br. 4
Šifra općine: 109
ID: 4200738880009
PDV: 200738880009
Depozitni račun za prikupljanje javnih
prihoda otvoren u PRIVREDNA BANKA d.d. SARAJEVO - 1010000071133630