Vijecnicka pitanja

Upuceno: Služba za obrazovanje, kulturu i sport
KURTANOVIĆ ANES - Molim Vas da pronađete rješenje za učenika Osnovne škole “Edhem Mulabdić” na Širokači i njihov problem sa predmetom fizička kultura i vaspitanje

Molim Vas da pronađete rješenje za učenika Osnovne škole “Edhem Mulabdić” na Širokači i njihov problem sa predmetom fizička kultura i vaspitanje.

Učenici gore navedene Osnovne škole (do V razreda), nemaju fiskulturnu salu, unutar koje bi mogli obavljati aktivnost a vezano za predmet fizička kultura i vaspitanje.Učenici te Osnovne škole ranije navedeni predmet obavljaju u učionici,te imajući u vidu to smatram, zajedno sa svim roditeljima učenika da je to krajnje nekorektno i nehumano.Osnovni razlog za ovo što sam rekao jeste,da je predmet fizička kultura i vaspitanje, jako bitan za pravilan i zdrav razvoj djece. Drugi razlog jeste taj, što učenici od opreme nose samo patike bez rezervne opreme koja je prijeko potrebna, te se nerijetko dešava da zbog toga isti budu prehlađeni i bolesni. Rješenje za ovaj problem jeste popularni “Dom” na Širokači, prostor gdje je smještena i kancelarija MZ “Širokača”.Unutar tog prostora postoje nekoliko klubova borilačkih vještina te od Vas, zajedno sa Direktoricom navedene Osnovne škole zahtijevam da riješite navedeni problem u što kraćem roku. Bliži s popularni “zimski raspust” te smatram da ćete imati dovoljno vremena da razmotrite moju inicijativu i postupite u skladu sa istom.
 
 
ODGOVOR SLUŽBE:

Sa ciljem poboljšanja prostornih i materijalnih uvjeta u JU Osnovna škola „Edhem Mulabdić“-područna škola na Širokači, Vašu inicijativu smo proslijedili Ministarstvu za odgoj i obrazovanje Kantona Sarajevo na nadležno postupanje, aktom broj: 01-04-4-103/22 od 17.01.2022. godine.

Newsletter
KONTAKT

Općina Stari Grad Sarajevo
Radno vrijeme:
07:30 -16:00
07:30 -18:00 - Šalter sala

Adresa: Zelenih beretki br. 4
Šifra općine: 109
ID: 4200738880009
PDV: 200738880009
Depozitni račun za prikupljanje javnih
prihoda otvoren u PRIVREDNA BANKA d.d. SARAJEVO - 1010000071133630