Vijecnicka pitanja

Upuceno: Služba za investicije i komunalne poslove
KURTANOVIĆ ANES - Zahtjev za čišćenje svih ulica, u padinskim dijelovima Općine Stari Grad, sa posebnim osvrtom na MZ Širokača, Ulice Ablakovina i Nadlipe čikme

Zahtjev za čišćenje svih ulica, u padinskim dijelovima Općine Stari Grad, sa posebnim osvrtom na MZ Širokača, Ulice Ablakovina i Nadlipe čikme.

Ove godine i zime, KJKP RAD, radi katastrofalan posao, odnosno ne radi nikako svoj posao i pored 55 mašina koje posjeduje. Razlog za nezadovoljstvo građana i mještana čiji sam ja predstavnik jeste jako loše čišćenje snijega. Konkretno u MZ Sirokača, ulice Ablakovina i Nadlipe čikma, mašina za čišćenje snijega je samo jednom ušla, za sve vrijeme padavina. I nakon prestanka padavina, Vašim neradom odsječene su gore navedene ulice i nekoliko stotina domaćinstava u kojima žive hiljade ljudi, od kojih je veliki broj starih i bolesnih, djece, djece bolesne (invalida). Nekoliko puta sam Vam se obraćao putem telefona, međutim svaki put odgovor je bio doći će kao i vi ste IV kategorija prioritetnosti. Mašina nikada nije došla, čak i 48h nakon prestanka padavina (IV kategorija). Ovim putem zahtjevani od Vas da izvršavate svoj posao i osnovne zadatke, da u gore navedene ulice ulazite dva puta dnevno.

 

ODGOVOR SLUŽBE:

U vezi s Vašom inicijativom za čišćenje svih ulica u padinskim dijelovima Općine Stari Grad Sarajevo, sa posebnim osvrtom na MZ Sirokača, ulice Ablakovina i Nadlipe čikma, ovim putem Vas obavještavamo daje Služba za investicije i komunalne poslove istu proslijedila KJKP "RAD" d.o.o. Sarajevo, aktom broj 13/1-19-12-56/22.

Newsletter
KONTAKT

Općina Stari Grad Sarajevo
Radno vrijeme:
07:30 -16:00
07:30 -18:00 - Šalter sala

Adresa: Zelenih beretki br. 4
Šifra općine: 109
ID: 4200738880009
PDV: 200738880009
Depozitni račun za prikupljanje javnih
prihoda otvoren u PRIVREDNA BANKA d.d. SARAJEVO - 1010000071133630