Vijecnicka pitanja

Upuceno: Služba za lokalni razvoj i poslove mjesnih zajednica
IŠERIĆ SALIH - Molim nadležne da upute zahtjev Sarajevostanu da na području općine Stari Grad Sarajevo otvori kancelariju za naplatu naknada za održavanje

Molim nadležne da upute zahtjev Sarajevostanu da na području općine Stari Grad Sarajevo otvori kancelariju za naplatu naknada za održavanje.

Na teritoriji općine Stari Grad Sarajevo nema kancelarije Sarajevostan-a gdje bi građani ove općine mogli bez provizije plaćati naknadu za pdržavanje stambenih zgrada i zajedničkih prostorija. Na teritoriji Općine Stari Grad Sarajevo na većini zgrada kao upravitelj imenovan je Sarajevostan. U ovom trenutku građani plaćanje vrše ili poštama ili u komercijalnim bankama uz proviziju.
 
 
ODGOVOR SLUŽBE:

Služba za lokalni razvoj i poslove MZ je upravniku zajedničkih dijelova zgrada, firmi „Sarajevostan“ d.o.o. Sarajevo uputila dopis, kako bi razmotrili eventualno otvaranje kancelarije za naplatu usluga održavanja bez provizije. Fotokopija dopisa Službe za lokalni razvoj i poslove MZ Va, je i dostavljena. Kompanija „Sarajevostan“ d.o.o. Sarajevo, Općini Stari Grad Sarajevo dostavila je odgovor za razmatranje mogućnosti otvaranja kancelarije za napaldu nakande za upravljanje zajedničkim prosotorijama. Ova firma, u planovima rada, u skorije vrijeme ne namjerava otvoriti kancelariju na području općine Stari Grad Sarajevo za naplatu usluge održavanja zajedničkih prosotorija bez nivčane naknade. Kako smo informisani od strane ovog upravitelja, svi korisnici uluga „Sarajevostan“ d.o.o. Sarajevo mogu putem svih poslovnica NBL banke plaćati naknadu za održavanje provizije.

Newsletter
KONTAKT

Općina Stari Grad Sarajevo
Radno vrijeme:
07:30 -16:00
07:30 -18:00 - Šalter sala

Adresa: Zelenih beretki br. 4
Šifra općine: 109
ID: 4200738880009
PDV: 200738880009
Depozitni račun za prikupljanje javnih
prihoda otvoren u PRIVREDNA BANKA d.d. SARAJEVO - 1010000071133630