Vijecnicka pitanja

Upuceno: Služba za investicije i komunalne poslove
SMAJOVIC ADNAN - Podnosim inicijativu za sanaciju kaldrme u ulici Veliki Kačanik od broja 8do broja 14 u ukupnoj dužini od cca 50m.

Podnosim inicijativu z asanaciju kaldrme u ulici Veliki Kačanik od broja 8do broja 14 u ukupnoj dužini od cca 50m.

Navedeni dio ulice pretrpio je veliko oštećenje prilikom izgradnje kanalizacione meže prije nekoliko godina, a sanacija je urađena veoma površno što se može vidjeti in a terenu. Kretanje građana ovim djelom ulice je veoma otežano i zbog nagiba ulice što predstavlja i dodatni problem. Ovaj dio ulice nema riješenu ni uličnu rasvjtu te bi bilo neophodno postavljanje javne rasvjete.
 
 
ODGOVOR SLUŽBE:

Stručna lica Službe za investicije i komunalne poslove Općine Stari Grad Sarajevo u sklopu redovnog terenskog obilaska već ranije su evidentirali predmetno stepeništesa ugrađenim komadima kamna, grube izrade a koje zahtjeva rekonstrukciju. Pored navedenog, a području Općine Stari Grad sarajevo su evidenirana i druga kamena stepeništa sa oštećenjima, koka također predstavljaju prioritet za sanaciju i rekonstrukciju, a ukupna raspoloživa budžetska sredstva namjenjena za sanaciju kaldrma i stepeništa su glavni kriterij za određivanje broja projekata koji se realno mogu delegirati za realizaciju u sklopu jedne kalendarske godine. Shodno navedenom, rekonstrukcija kaldrme koja je predmet vijećničke inicijative će se razmotriti u narednom periodu. Što se tiče dijela inicijativekoji se odnosi na postavljanje ulične javne rasvjete na ovom lokalitetu, utvrđeno je da se na ovoj dionici nalaze dva rasvjetna tijela, te će se u narednom periodu u skladu sa tehničkim i prostornim mogućnostima, kao i raspoloživim sredstvima za ovu namjenu razmotriti mogućnost dogradnje javne rasvjete na predmetnom lokalitetu.

Newsletter
KONTAKT

Općina Stari Grad Sarajevo
Radno vrijeme:
07:30 -16:00
07:30 -18:00 - Šalter sala

Adresa: Zelenih beretki br. 4
Šifra općine: 109
ID: 4200738880009
PDV: 200738880009
Depozitni račun za prikupljanje javnih
prihoda otvoren u PRIVREDNA BANKA d.d. SARAJEVO - 1010000071133630