Vijecnicka pitanja

Upuceno: Služba za investicije i komunalne poslove
ŠKALJIĆ SEID - Regulisanje parkiranih vozila ulica Streljačka ( od raskrnisce ul. Zmajevac do raskrsnice ul. Škaljin Sokak)

Regulisanje parkiranih vozila ulica Streljačka ( od raskrnisce ul. Zmajevac do raskrsnice ul. Škaljin Sokak)

Moli se služba da pod hitno reaguje po pitanju sve učestalije blockade dijela ulice koja je navedena u tekstu inicijative. Ovaj dio ulice je sve češće blokiran od strane posjetilaca obližnjeg ugostiteljskog objekta vidikovac. Kako objekat ne raspolaže sa dovoljnim parking prostorom posjetioci korisite ovaj dio ulice da parkiraju svoja vozila. Radi se o vrlo uskom dijelu ulice gdje u slučaju parkiranih vozila nije mogućeproći sa većim vozilom.
 
 
ODGOVOR:

U vezi sa Vašom inicijativom, ovim putem Vas obavještavamo da je Služba za investicije i komunalne poslove upoznata sa predmetnim problemom parkiranja automobila na navedenom lokalitetu. U tom pravcu je pribavljena određena tehnička dokumentacija temeljem koje bi se u skladu sa prostornim mogućnostima izvršila proširenja saobraćajnice, a u sklopu koje bi se uspostavila saobraćajna traka/e namjenjena za saobraćaj u mirovanju. Međutim za izvođenje potrebnih građevinskih radova neophodno je obezbijediti značajnija sredstva, što u ovom momentu uzimajući u obzir cjelokupnu finansijsku situaciju Općina Stari Grad nije u mogućnosti.

Ujedno napominjemo da za radove uređenja predmetnog lokaliteta nisu planirana budžetska sredstva u kalendarskoj 2021. godini, ali će se u svakom slučaju kroz naredni period, rješavanje problema obuhvaćeno predmetnom inicijativom uzeti u prioritet, sagledavajući odovarajuće modalitete finansiranja potrebnih radova.

Pored navedebog, izdavanje prekršajnih naloga od strane policijskih službenika za nepropisno parkiranje motoronih vozila na predmetnom lokalitetu nije dugoročno rješenje, s obzirom da prema informacijama kojim ova Služba raspolaže, na osnovu prijava vrši se kontinuiran obilazak od strane policijskih službenika s ciljem poduzimanja aktivnosti iz njihove nadležnosti, koje nažalost nisu polućile pozitivan efekat.

Newsletter
KONTAKT

Općina Stari Grad Sarajevo
Radno vrijeme:
07:30 -16:00
07:30 -18:00 - Šalter sala

Adresa: Zelenih beretki br. 4
Šifra općine: 109
ID: 4200738880009
PDV: 200738880009
Depozitni račun za prikupljanje javnih
prihoda otvoren u PRIVREDNA BANKA d.d. SARAJEVO - 1010000071133630