Vijecnicka pitanja

Upuceno: Služba za investicije i komunalne poslove
LJUHAR ZLATAN - Molimo Vas da od KJKP RAD izvršite nabavku dodatnih 'pametnih' kanti za domaćinstva na području općine, obzirom daje naručeno i podijeljeno samo 200 takvih kanti do sada

Molimo Vas da od KJKP RAD izvršite nabavku dodatnih 'pametnih' kanti za domaćinstva na području općine, obzirom daje naručeno i podijeljeno samo 200 takvih kanti do sada.

Obezbjeđivanjem što većeg broja kanti za domaćinstva posebno sa područja uže gradske jezgre(MZ Baščaršija i MZ Ferhadija, kao i u ulici Alifakovac) trebalo bi smanjiti problem razbacanog otpada koji se akumulira zbog izbacivanja otpada u običnim kesama koje do dolaska komunalaca psi i mačke razderu i raznose po najfrekventnijim dijelovima i turističkoj zoni Općine.

 

Odgovor:

Posredstvom Općine Stari Grad nikada nije provedena nabavka pametnih kanti za domaćinstva na područjima mjesnih zajednica Baščaršija i Ferhadija i u ulici Alifakovac. Podjela pametnih kanti na području općine Stari Grad izvršena je u sklopu inicijatiove Smart Sarajevo koju je implementirao UNDP. Ove pametne kante nisu namjenjene domaćinstvima sa prostora mjesnih zajednica na kojima su postavljene već za masovnu upotrebu. Princip rada pametnih kanti zasniva se na tome da putem aplikacije pbavještava komunalno vozilo o postotku popunjensoti. Mjesne zajednice Baščaršija i Ferhadija ne ispunjavaju tehničke uslove koje zahtjeva KJKP „Ras“ kako bi se podjelile kante i uveo dvolinijski sistem odvoza otpada.

 

Newsletter
KONTAKT

Općina Stari Grad Sarajevo
Radno vrijeme:
07:30 -16:00
07:30 -18:00 - Šalter sala

Adresa: Zelenih beretki br. 4
Šifra općine: 109
ID: 4200738880009
PDV: 200738880009
Depozitni račun za prikupljanje javnih
prihoda otvoren u PRIVREDNA BANKA d.d. SARAJEVO - 1010000071133630