Vijecnicka pitanja

Upuceno: Služba za lokalni razvoj i poslove mjesnih zajednica
GARIBIJA MALIK - INICIJATIVA ZA IZGRADNJU MANJEG OGRAĐENOG IGRALIŠTA ZA DJECU U ULICI MUSE ĆAZIMA ĆATIĆA PREKO PUTA BROJA 22.

INICIJATIVA ZA IZGRADNJU MANJEG OGRAĐENOG IGRALIŠTA ZA DJECU U ULICI MUSE ĆAZIMA ĆATIĆA PREKO PUTA BROJA 22.

U ulici Muse Ćazima Ćatića u samom vrhu ulice preko puta broja 22, uz raskrsnicu sa ulicama Mehmeda Handžića, Čadordžina, Karpuzova i Hadži – Sulejmanova nalazi se manji prazan popločan proctor. Molim da nadležne službe provjere da li je prazna popločana površina u vlasništvu Općine Stari Grad. Ukoliko prosotr nije u vlasništvu Općine molimo da obavjestite vijeće o čijem se prostoru radi i da razmotrite mogućnost otkupa. Ukoliko prostor jeste u vlasništvu Općine Stari Grad, molim da nadležna općinska služba razmotri mogućnbost izgradnje manjeg ograđenog igrališta za djecu sa ovog područja Mjesne zajednice Logavina i o tome obavijeste Vijeće. Uz pomenuti poloćani proctor nalazi se i manji poslovni prostor-kiosk.molim da nadležne službe provjere da li je pomenuti poslovni proctor legaliziran i ukoliko nije da razmotre mogućnost širenja pomenutog parka za djecu i na prostor koji zauzima pomenuti objekat. Iako se radi o jednoj od centralnih ulica u našem gradu njena zapuštenost je dovela do pada aktivnosti ulice. Neuredan odvoz otpada, neadekvatno čišćenje ulice, obrušavanje fasada sa austrougarskih zgrada, najezda žohara kao i često prekoračenje brzine automobile koji ovuda prolaze doprinijeli su današnjem stanju u ovoj ulici. Svjesni smo da mnoga pitanja za revitalizaciju ove ulice nisu u nadležnosti Općine Stari Grad, ali smatramo da Općina treba učiniti sve što jeu njenoj moći da doprinese revitalizaciji ulice i povećajnju njene atraktivnosti i kreiranju prostora ugodnog življenja. Napominjemo da se u samoj ulici nalazi  i određeni broj poslovnih prostora  u vlasništvu Općine te bi se unaprjeđenjem prometa i atraktivnosti ulice moglo dovesti i do povećanja cijena zakupa i većeg prihoda Općine.

ODGOVOR:

Na osnovu dobijenih informacija Službe za imovinsko-pravne geodetske poslove-katastar i stambene poslove tražena lokacija u ulici Muse Ćazima Ćatića preko puta broja 22 teritorijalmo pripada Općini Centar.

Newsletter
KONTAKT

Općina Stari Grad Sarajevo
Radno vrijeme:
07:30 -16:00
07:30 -18:00 - Šalter sala

Adresa: Zelenih beretki br. 4
Šifra općine: 109
ID: 4200738880009
PDV: 200738880009
Depozitni račun za prikupljanje javnih
prihoda otvoren u PRIVREDNA BANKA d.d. SARAJEVO - 1010000071133630