Vijecnicka pitanja

Upuceno: Služba za obrazovanje, kulturu i sport
KRIVIĆ ANIS - U ime kluba SBB podnosim inicijativu da se na adekvatan način i u skladu sa mogućnostima nagradi učenica sa teritorije Općine Stari Grad Silma Musić, a koja je osvojila drugo mjesto na takmičenju amaterskih dokumentarnih filmova na temu “Nas

U ime kluba SBB podnosimo inicijativu da se na adekvatan način i u skladu sa mogućnostima nagradi učenica sa teritorije Općine Stari Grad Silma Musić, a koja je osvojila drugo mjesto na takmičenju amaterskih dokumentarnih filmova na temu “Nasilje nad djecom” u Cirihu.

U Općini Stari Grad svake godine svjedoćimo manjem upisu učrnika u osnovne i srednje škole. Krajnje je neophodno poduzeti određene mjerekako bi se negativan trend upisa u škole sa područja Stari Grad zaustavio. Kako je učenica Silma Musić zabilježila značajan rezultat na evropskom nivou, stava smo da bi nagrađivanje ove učenice bilo od koristi za našu zajednicu. Također, smatramo da priznanje i adekvatnu nagradu učenica Silma zaslužuje ujedno poslali bismo poruku i drugim učenicima da se rad i trud isplati.
 
 
ODGOVOR:
 
Općina Stari Grad Sarajevo kao jedinica lokalne samouprave nastoji da pruži svaki vid podrške mladim sugrađanima pogotovo kad je riječ o domenu obrazovanja. Uvažavajući trud i rad najmađih sugrađana,a s cičjem podsticanja istih u edukaciji Općina Stari Grad Sarajevo će Silmi Musić kao nagradu za osvojeni rezultat na takmičenju amaterskih dokumentarnih filmova na temu „Nasilje nad djecom“ održanom u Cirihu, iz budžeta izdvojiti 300 KM u skladu sa zakonskim procedurama.
Newsletter
KONTAKT

Općina Stari Grad Sarajevo
Radno vrijeme:
07:30 -16:00
07:30 -18:00 - Šalter sala

Adresa: Zelenih beretki br. 4
Šifra općine: 109
ID: 4200738880009
PDV: 200738880009
Depozitni račun za prikupljanje javnih
prihoda otvoren u PRIVREDNA BANKA d.d. SARAJEVO - 1010000071133630