Vijecnicka pitanja

Upuceno: Služba za obrazovanje, kulturu i sport
UZUNOVIĆ ŠEJLA - Podnosim inicijativu da se i djeci koja pohađaju Osnovnu školu "Edhem Mulabdić" od septembra omogući korištenje vanlinijskog prijevoza.

Podnosim inicijativu da se i djeci koja pohađaju Osnovnu školu "Edhem Mulabdić" od septembra omogući korištenje vanlinijskog prijevoza.

Prema podacima kojima raspolažem iz prethodne godine, više od 40 učenika koristi kombi prijevoz na liniji Latinska ćuprija - Komatin. Ta je linija nerijetko pretrpana, učenike guraju i smatram da zaslužuju tretman kao i učenici iz ostalih starogradskih škola kojima je ranije omogućen ovakav oblik prijevoza. Budući da dolaze iz padinskih dijelova, druga im je opcija dugotrajno pješačenje jer mnogi od njih žive pod samim padinama Trebevića. Saobraćajnice su uske, nema odgovarajuće signalizacije, a nedostatak pločnika i zimski uvjeti su poseban problem.

 

ODGOVOR:

Školsko područje osnovne škole „Edhem Muklabdić“- područna škola „Širokača“ linija Latinska ćuprija – Komatin pokrivena je redovnim linijskim prijevozom koji obavljaju dva prijevoznika KJKP „Gras“- Sarajevo i Centrotrans-eurolines d.o.o. Sarajevo. Mogućnost koja bi se eventualno mogla razmotriti je dodatno usklđivanje redova vožnje redovnog linijskog prevoza prilikom dolaska i odlaska učenika iz škole, te povećanjem broja vozila na ovoj liniji. Također, u prošlim školskim godinama je korištena ova mogućnost u saradnji sa registrovanim prijevoznicima na ovom lokalitetu. Napominjemo da redove vožnje i broj vozila na minibuskim linijama utvrđuje Ministarstvo saobraćaja Kantona sarajevo na što Općina Stari Grad Sarajevo nema uticaja.

Newsletter
KONTAKT

Općina Stari Grad Sarajevo
Radno vrijeme:
07:30 -16:00
07:30 -18:00 - Šalter sala

Adresa: Zelenih beretki br. 4
Šifra općine: 109
ID: 4200738880009
PDV: 200738880009
Depozitni račun za prikupljanje javnih
prihoda otvoren u PRIVREDNA BANKA d.d. SARAJEVO - 1010000071133630