Počeli radovi na adaptaciji prostorija za prvi punkt Hitne pomoći u Starom Gradu


18. 5. 2021

U ulici Obala Kulina bana broj 24 za nešto više od mjesec dana bit će potpuno adaptirane prostorije za otvaranje prvog punkta Hitne pomoći u općini Stari Grad Sarajevo. Radovi su počeli ove sedmice, a u prostoru veličine skoro 60 m2 uradit će se sanacija unutrašnjih zidova, plafona, zamjena stolarije, adaptacija toaleta. Svi radovi adaptacije finansiraju se iz budžeta Općine Stari Grad u iznosu od 13.300 KM.

Općinski načelnik Ibrahim Hadžibajrić i zamjenik predsjedavajućeg Općinskog vijeća Stari Grad Malik Garibija iznijeli su ovu inicijativu prije dva mjeseca ministru zdravstva KS prof.dr. Harisu Vraniću i tom prilikom je dogovorena njena hitna realizacija kako bi se građanima ove općine pružila adekvatna zdravstvena zaštita. Nakon ovog inicijalnog dogovora, Općinsko vijeće Stari Grad je na sjednici održanoj 25.marta donijelo odluku o dodjeli pomenutog prostora JU“Zavod za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo“.

Kako je tada izjavio načelnik Hadžibajrić inicijativa za otvaranje ovog punkta postojala je još prije pet godina, ali tada nije bilo razumijevanja za njenu realizaciju. “ Ovaj prijedlog smo prvi put iznijeli prije pet-šest godina tadašnjoj upravi Hitne medicinske pomoći u Sarajevu. Nažalost, zbog političke pozadine i motiva, tadašnja uprava nije imala razumijevanja za našu inicijativu,” izjavio je Hadžibajrić. Nakon pomenutog sastanka sa aktuelnim ministrom zdravstva u Kantonu Sarajevo, Općina je poduzela sve aktivnosti na što hitnijoj realizaciji ove inicijative, te će preuzete obaveze ove lokalne samouprave biti završene najkasnije za mjesec dana, nakon čega JU“Zavod za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo“ treba odrediti početak rada punkta.

U prvom punktu Hitne pomoći u Starom Gradu obavljat će se djelatnost primarne zdravstvene zaštite.

Newsletter
KONTAKT

Općina Stari Grad Sarajevo
Radno vrijeme:
07:30 -16:00
07:30 -18:00 - Šalter sala

Adresa: Zelenih beretki br. 4
Šifra općine: 109
ID: 4200738880009
PDV: 200738880009
Depozitni račun za prikupljanje javnih
prihoda otvoren u PRIVREDNA BANKA d.d. SARAJEVO - 1010000071133630