Svečana sjednica održana u prepunoj Vijećnici


04. 5. 2016

Svečana sjednica Općinskog vijeća Stari Grad, u povodu 02. maja, Dana Općine, održana je danas u Gradskoj Vijećnici. Ovo je prvi put da je svečana sjednica povodom 02.maja održana u obnovljenoj Vijećnici. Pored općinskih vijećnika, te predstavnika izvršne vlasti Općine Stari Grad, prisustvovali su i predstavnici svih nivoa vlasti, diplomatskog kora, te delegacije 13 pobratimskih i prijateljskih općina i gradova. Nakon intoniranja himne , te Fatihe i minute šutnje za pale borce, Svečanu sjednicu otvorio je predsjedavajući Općinskog vijeća Vedran Dodik. On je pozdravio prisutne delegacije općina i gradova: Burse, Osmangazija, Fatiha, Kepeza, Silivrija, Mehmetdzika, Umraniye, Makarske, Buzeta, Budve, Peći, Peći Istok, Bosanske Krupe , te druge ugledne zvanice.

 

Predsjedavajući Općinskog vijeća Vedran Dodik kazao je da je svečana sjednica samo jedan u nizu događaja kojim će biti obilježen ovaj značajni datum, Dan Općine. „Danas slavimo dan odbrane od agresije i okupacije grada Sarajeva. Svečana sjednica imat će i bogat kulturni program, pored dodjele priznanja i nagrada. Svim građanima želim ovom prilikom čestitati Dan Općine Stari Grad,“kazao je predsjedavajući Dodik.
Govoreći o značaju 02. maja, načelnik Hadžibajrić je kazao: „Kada je početkom maja 1992. godine u opkoljenom Sarajevu počeo poduhvat njegovog uništavanja, većina građana je u toj pomrčini, nasilju i obezljuđenosti bila pokrenuta velikom nadom da je iz svake nevolje moguće naći izlaz prema boljoj

budućnosti „ kazao je Hadžibajrić. On je dodao da građani Sarajeva danas zavređuju bolju politiku, bolju kulturu i bolju ekonomiju, jer u najtežim okolnostima, u očaju u kojem su bili zatočeni razaranjima i ubijanjima nisu izdali suštinu svega sarajevskog. Nakon pozdravnih obraćanja uručena su općinska priznanja i povelje. Općinsku povelju sa zlatnim štitom dobio je Mustafa Čizmić, a Povelju s grbom Općine Stari Grad Sejfo Šehović. Policajac godine je Šaćir Kuloglija, policijski službenik Policijske stanice Stari Grad, a kolektivno priznanje Općinska povelja sa zlatnim štitom pripala je Jedinstvenoj organizaciji boraca „Unija veterana“. Priznanja su uručili Hadžibajrić i Dodik, a u ime svih dobitnika obratio se Sejfo Šehović. „Ja sam evropski i svjetski prvak u powerliftingu i benchpressu i osvojio sam brojne sportske nagrade, ali izuzetno sam počastvovan upravo ovim priznanjem. Zahvaljujem se komisiji koja mi je dodijelila priznanje, Općinskom vijeću, a posebno Općini Stari Grad i općinskom načelniku,“ kazao je Šehović.
U zabavnom dijelu programa nastupili su Hari Mata Hari i Eldin Huseinbegović, a svečanu sjednicu su na zadovoljstvo brojnih prisutnih završili duetskom numerom „Tvoje je samo to što daš“.

 

Newsletter
KONTAKT

Općina Stari Grad Sarajevo
Radno vrijeme:
07:30 -16:00
07:30 -18:00 - Šalter sala

Adresa: Zelenih beretki br. 4
Šifra općine: 109
ID: 4200738880009
PDV: 200738880009
Depozitni račun za prikupljanje javnih
prihoda otvoren u PRIVREDNA BANKA d.d. SARAJEVO - 1010000071133630