Stari Grad i Osmagazi uspješno razvijaju pobratimske odnose


11. 4. 2016

Delegacija Općine Stari Grad, koja boravi u zvaničnoj posjeti pobratimskoj Općini Osmangazi u Bursi, Republika Turska, prisustvovala je brojnim događajima upriličenim povodom obilježavanja Dana Općine. Za delegacije pobratimskih općina u petak navečer upriličena je zajednička večera sa načelnikom Općine Osmangazi, Mustafom Dundarom. Za našu delegaciju bila je to prilika da još jednom istaknu izuzetno dobre pobratimske odnose koji nisu samo “mrtvo slovo na papiru”, nego su rezultati te saradnje vidljivi širom Starog Grada.

Naime, načelnik Ibrahim Hadžibajrić je prilikom obraćanja i uručivanja prigodnih poklona, još jednom zahvalio načelniku Dundaru i Općini Osmangazi na njihovoj spremnosti da podrže najveći projekat koji je u prošlog godini realizovan u Starom Gradu, a to je rekonstrukcija Baščaršijskog trga. Općina Osmangazi je izdvojila polovinu sume od 1,2 miliona KM za sufinansiranje ovih radova. Kako zbog vremenskin neprilika u vrijeme svečanog otvaranja Baščaršijskog trga, načelnik Dundar nije mogao doputovati u Sarajevo, ova posjeta bila je prilika da mu se iskaže zahvalnost i prenesu impresije sa ovog svečanog događaja.
Osim toga, Općina Osmangazi je prethodnih godina podržala gradnju Bakr-babine džamije, otkrivanje arheološkog lokaliteta At mejdan, a izgradili su i Osmangazi-Bursa Sebilj u blizini Isa-begovog hamama.
Kao što smo već ranije pisali, delegaciju Općine Stari Grad predvodi načelnik Ibrahim Hadžibajrić, a čine je: Amina Deljković, pomoćnica načelnika za obrazovanje, kulturu i sport, Hidajeta Kadrić, pomoćnica načelnika za opću upravu, te vijećnici Azra Softić, Alija Hodžić i Avdo Hodžić.

Newsletter
KONTAKT

Općina Stari Grad Sarajevo
Radno vrijeme:
07:30 -16:00
07:30 -18:00 - Šalter sala

Adresa: Zelenih beretki br. 4
Šifra općine: 109
ID: 4200738880009
PDV: 200738880009
Depozitni račun za prikupljanje javnih
prihoda otvoren u PRIVREDNA BANKA d.d. SARAJEVO - 1010000071133630