Održana 12. sjednica Općinskog vijeća


29. 11. 2013

Prijedlog odluke o rasporedu poslovnih prostora na području Općine Stari Grad povučen je s jučerašnje sjednice Općinskog vijeća i to nakon što su vijećnici SDP-a i Naše stranke zatražili da se izjašnjavanje o ovoj tački odloži.
Ibrahim Hadžibajrić, načelnik Općine Stari Grad, je pojasnio kako je Odluka prije mjesec stavljena na javnu raspravu, te da u međuvremenu nije stigla gotovo nijedna primjedba ni sugestija na njen sadržaj.
“Tražili su da se izjašnjavanje prolongira još za mjesec da bi određene stvari bile dorađene, iako smo imali sasvim dovoljno vremena za to”, kazao je Hadžibajrić.
Naglasio je da je odluka bila mnogo kvalitetnija od prethodne, posebno u dijelu koji se odnosnio na sadržaj same prodaje u određenim ulicama.
“Povukao sam tačku i o raspodjeli poslovnih zona s dnevnog reda. Nju ćemo ponovo dostaviti vijećnicima, ali je u međuvremenu moramo doraditi kako ne bismo naštetili zakupcima. Krenuli smo u nivelaciju određenih cijena, pogotovo zbog toga što su neke ulice, koje su imale ekstremno visoke kirije, trebale preći u nižu zonu”, istakao je Hadžibajrić.
Na jučerašnjoj 12. sjednici Općinskog vijeća Stari Grad vijećnici su većinom glasova usvojili i Prijedlog odluke o dodjeli u zakup poslovnog prostora u Ulici Mula Mustafa Bašeskija broj 7, kojem se Vijeću mladih Stari Grad dodjeljuje prostor od 207 m2 u Kvadrantu XII.
Usvojeni su i prijedlozi odluka o stavljanju van snage: Prijedlog odluke o stavljanju van snage Poslovnika konstituirajuće sjednice Općinskog vijeća Stari Grad Sarajevo; Prijedlog odluke o stavljanju van snage Odluke o određivanju vijećnika koji prisustvuje sklapanju braka; te Prijedlog odluke o stavljanju van snage Odluke o osnivanju Javne ustanove “Centar za socijalni rad Općine Stari Grad Sarajevo”.
Verifikovan je mandat samostalnog vijećnika Ekrema Kaljanca, te primljene k znanju informacije o ostvarivanju boračko-invalidske zaštite za period 01. januar, - 31. oktobar, 2013. godine i o aktuelnim pitanjima iz oblasti socijalne zaštite.

Newsletter
KONTAKT

Općina Stari Grad Sarajevo
Radno vrijeme:
07:30 -16:00
07:30 -18:00 - Šalter sala

Adresa: Zelenih beretki br. 4
Šifra općine: 109
ID: 4200738880009
PDV: 200738880009
Depozitni račun za prikupljanje javnih
prihoda otvoren u PRIVREDNA BANKA d.d. SARAJEVO - 1010000071133630