Povelje najzaslužnijim pojedincima i organizacijama


04. 5. 2012

Premijerno prikazivanje filma o najznačajnijim projektima Općine Stari Grad i dodjela općinskih priznanja i povelja najzaslužnijim pojedincima i organizacijama obilježili su jučerašnju Svečanu sjednicu Općinskog vijeća Stari Grad.
Svečana sjednica održana je jučer (3. maja, 2012. godine) povodom obilježavanja Dana Općine Stari Grad, a počela je intoniranjem državne himne. Svečanu sjednicu Općinskog vijeća otvorio je Rizah Avdić, predsjedavajući OV, zahvalivši se svima koji su svojim dolaskom uveličali jučerašnji događaj.
Posebno se zahvalio delegacijama prijateljskih opština Karpoš, Ulcinj, Budva i Osmangazi, kao i diplomatskom koru i predstavnicima svih nivoa vlasti.
“Na ovakvim događajima moramo se prisjetiti i naših patriota koji su 2. maja, 1992. godine spriječili agresora da zauzme Sarajevo. Ove godine na 2. maj obilježavamo i 550-u godišnjicu osnivanja Sarajeva”, rekao je Avdić.
Ibrahim Hadžibajrić, načelnik Općine Stari Grad, također se prisjetio onih koji su dali živote ili dijelove tijela za odbranu Sarajeva i BiH i sačuvali dostojanstvo njenih stanovnika. Načelnik Hadžibajrić svim građanima Starog Grada čestitao je Dan Općine, a predstavnicima medijskih kuća Svjetski dan slobode medija, koji je također obilježen jučer (3. maja, 2012. godine), zahvalivši im se na objektivnom izvještavanju o aktivnostima Starog Grada.
Nakon obraćanja Avdića i Hadžibajrića predstavljen je film o sedam najznačajnijih projekata koje je Općina Stari Grad realizovala prošle godine. Riječ je o rekonstrukciji Ulice Sarači i Mjedeničkog potoka, izgradnji hidrofleksa i osnovne škole u straogradskom naselju Sedrenik, novog mosta i saobraćajnice u naselju Obhodža, Bakr-babine džamije i Poslovnog objekta Kvadrant XII. Ukupna ulaganja u Općini Stari Grad u 2011. godini iznosila su više od 14 miliona KM, a za realizaciju projekata iz budžeta je obezbijeđeno 9,8 miliona KM.
Među najzaslužnijim pojedincima su Nijaz Memić i Ibrahim Mašić i njima su dodijeljene općinske Povelje sa zlatnim štitom. Povelja s grbom Općine Stari Grad dodijeljena je Asiji Hajdarević, Zekerijahu Naliću i ćevabdžinici “Mrkva Group”. Policajcem godine proglašen je Mirdas Hodžić, komandir Policijske stanice Stari Grad, a zahvalnice su dodijeljene policajcima Asmiru Tatliću i Hamidu Hadžiefendiću.

Zekerijah Nalić, profesor likovne kulture u osnovnim školama "Hamdija Kreševljaković" i "Vrhbosna", načelniku Hadžibajriću uručio je poklon kojeg su izradili članovi likovnih sekcija škola u kojima radi.  
U kulturno-zabavnom programu jučer su nastupili horovi “Gazel” i “Princes krofne”. Svečanoj sjednici Općinskog vijeća Stari Grad prisustvovali su vijećnici, predstavnici boračke populacije, svih nivoa vlasti u BiH, diplomatskpog kora, te predstavnici pobratimskih općina iz Makedonije, Crne Gore i Turske.

Newsletter
KONTAKT

Općina Stari Grad Sarajevo
Radno vrijeme:
07:30 -16:00
07:30 -18:00 - Šalter sala

Adresa: Zelenih beretki br. 4
Šifra općine: 109
ID: 4200738880009
PDV: 200738880009
Depozitni račun za prikupljanje javnih
prihoda otvoren u PRIVREDNA BANKA d.d. SARAJEVO - 1010000071133630