Arhiva vijesti

Novinarske ekipe iz Burse posjetile Općinu Stari Grad

Novinari iz Burse i predstavnici Udruženja za razvoj kulture i solidarnosti iz ovog grada posjetili su danas Općinu Stari Grad, a u ime općinskog načelnika, primila ih je sekretar organa državne službe Alma Destanović...

Općina podržala međunarodnu brdsku utrku 3. Skakavac trail

Proteklog vikenda sa tri lokacije iz Starog Grada održana je međunarodna brdska utrka 3. Skakavac Trail koju tradicionalno podržava Općina Stari Grad.

Novosagrađena sala OŠ“Edhem Mulabdić“ bit će otvorena sutra

Završena je izgradnja sportske sale za OŠ“Edhem Mulabdić“. Investiciju vrijednu oko 1,3 miliona KM u potpunosti je finansirala Općina Stari Grad, kreditnim sredstvima Saudijskog fonda za razvoj, svečano otvaranje sutra u 11:00 sati.

Općina će primiti deset srednjoškolaca na jednodnevnu praksu tokom Socijalnog dana

Načelnik Općine Stari Grad Ibrahim Hadžibajrić primio je Almedinu Išerić, članicu Asocijacije srednjoškolaca u BiH, povodom najave projekta “Socijalni dan”, 18. oktobra ove godine...

Obavijest o radovima na vodovodnoj mreži

Obavještavamo građane da će komunalno preduzeće „Vodovod i kanalizacija“ danas izvoditi radove na otklanjanju kvarova na vodovodnoj mreži u ulicama Ablakovina i Alije Nametka.

Radni sastanak sa upravom KJKP“Rad“

Općinski načelnik Ibrahim Hadžibajrić sa saradnicima održao je radni sastanak sa novimenovanom direktoricom KJKP“Rad“ Verom Arnautović i predstavnicima ovog preduzeća.

Na Sedreniku okončan projekat vrijedan 240.000 KM

Ulica Alije Nametka koja se nalazi na spoju mjesnih zajednica Sedrenik i Medresa sada ima novu kanalizacionu i putnu infrastrukturu, što je za stanovnike ovih naselja od velikog značaja.

Fotogalerija sa gradilišta kapitalnih projekata

U narednim fotografijama pogledajte u kojoj su fazi radovi na kapitalnim projektima Općine Stari Grad: javna podzemna garaža prekoputa Vijećnice, Dom zdravlja Stari Grad, zgrada Općine Stari Grad i fotografije iz zraka završene sale OŠ“Edhem Mulabdić“...

Osnovci učili koristiti mBot robote, počinje liga iz robotike

Dvadeset osnovaca iz Starog Grada i njihovi mentori, u Mostaru u SPARK školi prisustvovali su edukaciji i radionicama iz oblasti robotike, a sve s ciljem približivanja robotike i programiranja najmlađim naraštajima...

Obavijest o radovima na vodovodnoj mreži

Obavještavamo građane da će komunalno preduzeće „Vodovod i kanalizacija“ danas izvoditi radove na otklanjanju kvarova na vodovodnoj mreži u ulicama Lipe, Sedrenik i Grličića brdo.

OV Stari Grad: Najavljena tematska sjednica o nacrtu Zakona o lokalnoj samoupravi

Održana je 31.redovna sjednica Općinskog vijeća Stari Grad na kojoj su usvojene sve predložene tačke dnevnog reda.

U ulici Ispod Budakovića postavljaju se ivičnjaci i priprema teren za asfaltiranje

U toku je postavljanje novih ivičnjaka u ulici Ispod Budakovića, te priprema terena za asfaltiranje u dužini od 541 metar, saopćeno je iz Službe za investicije i komunalne poslove Općine.