Arhiva vijesti

Završeno asfaltiranje dijela ulice Vinograd na Sumbuluši

Asfaltiran je dio vrlo prometne ali jako nepristupačne i strme ulice Vinograd.

Detaljna dezinfekcija radnih površina i svih prostora u Općini Stari Grad

Nakon prošlosedmičnog zasjedanja Općinskog štaba civilne zaštite Stari Grad usljed pogoršanja stanja i naglog povećanja zaraženih od korona virusa u našem gradu i zemlji, u Općini Stari Gradu su na djelu vrlo pooštrene higijenko-epidemiološke mjere, a počelo je detaljno čišćenje i dezinfekcija u svim općinskim kancelarijama i hodnicima.

Obavijest o radovima na vodovodnoj mreži

Obavještavamo građane da će komunalno preduzeće „Vodovod i kanalizacija“ danas izvoditi radove na otklanjanju kvarova i održavanju vodovodnog sistema u ulicama Vrbanjuša, Očaktanum, Mihrivode, Paje sokak i Iza Hrida.

Načelnik Hadžibajrić u Saburinoj kući dao intervju za Agenciju Anadolija

Općinski načelnik mr Ibrahim Hadžibajrić dao je opširan intervju za novinarsku ekipu Agencije Anadolija, a lokacija je bila dobro poznati starogradski dragulj, nacionalni spomenik iz 18. stoljeća, Saburina kuća.

Počela je sanacija trećeg i posljednjeg dijela kaldrme u ulici Porčina

Otpočeli su radovi na sanaciji trećeg dijela kaldrme u ulici Porčina na Vratniku, a ovaj projekat će obuhvatati i izradu mreže oborinske kanalizacije, ukupno će se sanirati 70 metara kaldrme.

Odluka o poništenju dijela Javnog oglasa za dodjelu u zakup poslovnih prostora

Odluka o poništenju dijela Javnog oglasa za dodjelu u zakup poslovnih prostora...

U Općini puštene sirene u znak sjećanja na žrtve srebreničkog genocida

U znak sjećanja na žrtve genocida u Srebrenici, u Općini Stari Grad je danas tačno u 12:00 sati simbolično pušten u rad sistem za uzbunjivanje.

Srebrenica: Da se nikad ne zaboravi i nikad nikom ne ponovi!

Komemoracijom žrtvama genocida, prigodnim programom i klanjanjem dženaze za devet žrtava genocida, Srebrenica ali cijela Bosna i Hercegovina će i ovog 11 jula obilježiti godišnjicu najstrašnije tragedije i najstavičnijeg zločina počinjenog u ovom gradu 1995. godine, u kojem je stradalo 8372 ljudi.

Sekretarka organa državne službe zahtijeva reakciju nadležnih organa zbog iznošenja kleveta i uvreda na portalu Izdvojeno.ba

Sekretarka organa državne službe zahtijeva reakciju nadležnih organa zbog iznošenja kleveta i uvreda na portalu Izdvojeno.ba...

Izvještaj sa trenutnih gradilišta u Starom Gradu

Građevinska sezona u općini Stari Grad odvija se u punom parom. Trenutno je u toku veliki broj projekata, a u nastavku vas informišemo o aktuelnim radovima koji se izvode na 9 gradilišta o ovoj općini.

Najljepša avlija na memli, a najljepši balkon na sunčanoj strani Starog Grada

Okončan je nagradni konkurs Općine Stari Grad u kojem se birala najljepša avlija i balkon Starog Grada. Najljepšu avliju u Starom Gradu ima Namik Jusić, a nalazi se u ulici Veliki Kačanik na Hridu, dok najljepši balkon ima Sabina Alić u ulici Vrbanjuša.

Počinje sanacija i preostalog dijela kaldrme u ulici Porčina na Vratniku

Sutra počinje i treća faza sanacije kaldrme u ulici Porčina na Vratniku, a ovaj projekat će obuhvatati i izradu mreže oborinske kanalizacije...