Arhiva vijesti

I starogradske osnovne škole uključuju se u odlaganje elektronskog otpada

Općina Stari Grad je prva općina u Kantonu Sarajevo koja je krajem maja ove godine postavila ulične kontejnere za e-otpad na tri lokacije.

Korisnici Centra za zdravo starenje općina Stari Grad i Centar proveli dan na Darivi

Povodom Međunarodnog dana starijih osoba, Centar za zdravo starenje općina Stari Grad i Centar organizovao je šetnju i boravak na poznatom starogradskom izletištu Dariva za svoje korisnike.

Obavijest o radovima na vodovodnoj mreži

Obavještavamo građane da će komunalno preduzeće „Vodovod i kanalizacija“ danas izvoditi radove na otklanjanju kvarova na vodovodnoj mreži u ulicama Štrosmajerova, Safvet bega Bašagića, Alije Nametka i Vrbanjuša.

Načelnici općina KS se sastali sa ministricom Brčić: Nacrt Zakona o LS nije prihvatljiv, zajedno raditi na njemu

U općini Stari Grad danas je, na inicijativu općinskog načelnika mr Ibrahima Hadžibajrića, održan sastanak načelnika općina Kantona Sarajevo sa ministricom pravde i uprave Kantona Sarajevo Lejlom Brčić, a tema je bio Nacrt Zakona o lokalnoj samoupravi...

Održana prezentacija projekta „Ice Garden“, Trg oslobođenja postaje mjesto najbolje zabave

Općine Stari Grad i Centar, te Vlada i ministarstva Kantona Sarajevo, dat će punu podršku projektu „Ice Garden...

Općini Stari Grad pripalo 200.000 KM od KS za infrastrukturno uređenje privrednih zona

Općini Stari Grad pripalo je 200.000 KM za sufinansiranje radova rekonstrukcije poslovne zone u ulici Štrosmajerova: odvodnju i postavljanje rasvjete, kao i za radove na rekonstrukciji poslovne zone od Katedrale do Slatkog ćošeta..

Potpisan Memorandum o saradnji sa Službom za zapošljavanje Kantona Sarajevo

Općina Stari Grad zvanično je postala jedan od partnera Sajma zapošljavanja i poduzetničkih incijativa potpisavši Memorandum o saradnji sa Javnom ustanovom „Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo“. Sajam će se održati 16. oktobra 2019. godine na Trgu oslobođenja – Alija Izetbegović sa početkom u 10:00 sati...

Obavijest o radovima na vodovodnoj mreži

Obavještavamo građane da će komunalno preduzeće „Vodovod i kanalizacija“ danas izvoditi radove na otklanjanju kvarova na vodovodnoj mreži u ulicama Mehmedagina, Mošćanica, Osmana Nakaša i Hladivode.

Svečano otvorena moderna sportska sala za OŠ“Edhem Mulabdić“

Otvorena je novosagrađena sportska sala OŠ“Edhem Mulabdić“ čiju izgradnju je finansirala Općina Stari Grad Sarajevo, iznosom od 1,3 miliona konvertibilnih maraka...

Video o izgradnji sportske sale OŠ "Edhem Mulabdić"

Pogledajte video o izgradnji sportske sale OŠ "Edhem Mulabdić".

Zamjena podzemnih instalacija u ulici Štrosmajerova

U ulici Štrosmajerova u toku je zamjena podzemnih instalacija BH Telecoma, Elektrodistribucije i Sarajevogasa, potvrđeno je iz nadležne općinske Službe za investicije i komunalne poslove...

Općina Stari Grad partner Sajma zapošljavanja i poduzetničkih incijativa

Općina Stari Grad bit će partner Sajma zapošljavanja i poduzetničkih incijativa, a sutra je najavljeno potpisivanje Memoranduma o saradnji sa Javnom ustanovom „Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo“.