Arhiva vijesti

Svečanim defileom i dječijom paradom počeo 12. dječiji festival 'Hajde svijete budi dijete'

Dječijom šarenom paradom inkluzivnog karaktera počeo je ovogodišnji 12. dječiji teatarski festival „Hajde svijete budi dijete“, čije je održavanje je podržala i Općina Stari Grad...

Tamponirana podloga za park koji se gradi na Darivi

Izgradnja kombinovanog parka na popularnom šetalištu Aleji ambasadora odvija se u skladu sa planiranom dinamikom.

Uspješan nastavak projekta „Tragovima zvuka – Muzikoterapija II“

Već drugu godinu zaredom Općina Stari Grad podržava projekat muzičkih radionica Udruženja za podršku djeci sa teškoćama sluha i govora „Eho“. Radionice se održavaju svakog vikenda u prostorijama Vijeća mladih Općine Stari Grad, u ulici Mula Mustafe Bašeskije 7, a prošlog vikenda smo ih posjetili i razgovarali s njima.

Obavijest o radovima na vodovodnoj mreži

Obavještavamo građane da će komunalno preduzeće „Vodovod i kanalizacija“ danas izvoditi radove na otklanjanju kvarova na vodovodnoj mreži u ulicama Pod Hridom i Mujezinova.

Počinje uređenje šetališta hadži hafiza Halida ef. Hadžimulića i revitalizacija parka At mejdan

Potpisivanjem sporazuma između Općine Stari Grad Sarajevo, KJKP ''RAD'', KJKP ''PARK'' i JU Kantonalni zavod za zaštitu kulturno-historijskog i prirodnog naslijeđa Sarajevo, danas je...

Dogovorena sanacija centralnog spomen-obilježja imamima šehidima BiH

Općina Stari Grad, Ministarstvo za boračka pitanja KS i Islamska zajednica u BiH- Udruženje Ilmijje, ozvaničili su projekat sanacije i restauracije Centralnog spomen-obilježja imamima...

Očišćena padina, počinje gradnja zida i površine za kontejnere

Na Bistriku, u ulici Bistrik basamaci, očišćena je zemljana padina na koju je odlagan otpad, a zbog podzemnih voda...

Počela je Fudbalska liga osnovaca Starog Grada 2019/2020

Utakmicama 1. kola, u Centru za mali fudbal Bentbaša, počelo je nastarije i najpopularnije sportsko takmičenje osnovaca Starog Grada, Fudbalska liga za sezonu 2019/2020, titulu brani OŠ „Šejh Muhamed ef. Hadžijamaković“ sa Hrida.

Obavijest o radovima na vodovodnoj mreži

Obavještavamo građane da će komunalno preduzeće „Vodovod i kanalizacija“ danas izvoditi radove na otklanjanju kvarova na vodovodnoj mreži u ulicama Medrese, Sedrenik, Rogina i Streljačka.

Podzemna garaža: Betonira se završna ploča

Na gradilištu u ulici Avdage Šahinagića, gdje Općina Stari Grad gradi podzemnu garažu, betonira se završna ploča.

Općina podržava dječiji festival „Hajde svijete budi dijete“

Općina Stari Grad podržala je održavanje 12. dječijeg festivala ''Hajde svijete budi dijete'' koji, u organizaciji Javne ustanove 'Centar kulture i mladih' počinje u ponedjeljak, 07. oktobra i traje do 11. oktobra, 2019. godine.

Na Širokači uvedeno dvolinijsko prikupljanje otpada

U naselju Širokača, u ulicama Komatin i Lipe, te u jednom dijelu ulice Brajkovac, uveden je dvolinijski sistem prikupljanja otpada.