Arhiva vijesti

Pokrenite vlastiti biznis u Starom Gradu

Ukoliko imate poslovne ideje i želite ih realizovati u samom centru Sarajeva, sada imate mogućnost zakupa poslovnog prostora u najužoj jezgri, općini Stari Grad Sarajevo...

Sa građanima u At mejdanu: O svemu sa stanovnicima Ferhadije, Mjedenice i Baščaršije

Prijemi stranaka na otvorenom ovog ponedjeljka nastavljeni su za građane mjesnih zajednica Ferhadija, Mjedenica i Baščaršija, a događaj je održan u parku At mejdan...

Sutra 'Prijem stranaka na otvorenom' za stanovnike MZ Baščaršija, Ferhadija i Mjedenica

'Prijem stranaka na otvorenom', Općina Stari Grad sutra 21. septembra organizuje za građane mjesnih zajednica Baščaršija, Ferhadija i Mjedenica, a održat će se u parku At mejdan.

Javni oglas za dodjelu u zakup poslovnih prostora

Općina Stari Grad Sarajevo, putem nadležne Službe za privredu, objavljuje Javni oglas za dodjelu u zakup pet poslovnih prostora

Prijem građana na otvorenom: Načelnik sa saradnicima razgovarao sa građanima mjesne zajednice Sumbuluša

Nastavljeni su „Prijemi građana na otvorenom“ Općine Stari Grad Sarajevo, a danas su priliku da postavljaju pitanja službama imali stanovnici mjesne zajednice Sumbuluša.

Obavijest građanima o odvozu kabastog otpada

Obavijest građanima o odvozu kabastog otpada...

Udruženju „Kolo srpskih sestara“ uručena medicinsko-higijenska oprema

Služba za civilnu zaštitu Općine Stari Grad danas je, prema nalogu općinskog načelnika mr Ibrahima Hadžibajrića, uručila medicinsko-higijensku opremu Udruženju „Kolo srpskih sestara“.

Ispunjen još jedan zahtjev građana: Asfaltiran makadamski put na Mošćanici

Stanovnici ulice Višegradska kapija, od broja 45 do 51, tražili su od svoje lokalne zajednice asfaltiranje ulice koja je jedini prilaz njihovim kućama...

Sutra 'Prijem stranaka na otvorenom' za stanovnike MZ Sumbuluša

Sutra 'Prijem stranaka na otvorenom' za stanovnike MZ Sumbuluša...

Nakon razgovora sa više od 200 građana: Pozivamo komunalna javna preduzeća da počnu raditi svoj posao

Općina Stari Grad Sarajevo uvela je praksu „Prijema stranaka na otvorenom“, a zbog ograničenog pristupa općinskim službama usljed korone, građanima se na njihove probleme i pitanja odgovara na terenu.

Pogledajte video sa prijema građana iz MZ Medrese

Za građane mjesne zajednice Vratnik Općina Stari Grad je organizovala poseban prijem na otvorenom. Na pitanja stranaka odgovarali su pomoćnici načelnika iz nekoliko općinskih službi, a prijem je obišao i načelnik Općine Stari Grad mr Ibrahim Hadžibajrić, koji je također razgovarao sa građanima Vratnika.

Asfaltiran dio ulice Halilbašića i sanirani trotoari, danas nastavak

Ulica Halilbašića na Kovačima ubrzo će biti u potpunosti asfaltirana, a i autentični kaldrmisani trotoari su sanirani i vraća im se stari novi sjaj.