Arhiva vijesti

Novi poraz aktuelnog prvaka, rekordna pobjeda OŠ „Vrhbosna“

U Centru za mali fudbal Bentbaša odigrani su mečevi 2. kola Fudbalske lige osnovaca Starog Grada u kojem je ponovo poraz ubilježio aktuelni prvak OŠ „Šejh Muhamed ef. Hadžijamaković“ sa Hrida.

Statističko istraživanje: anketa o privatnim i poslovnim putovanjima u BiH

Federalni zavod za statistiku Sarajevo na osnovu Zakona o statistici Federacije BiH i u skladu sa Planom provođenja statističkih istraživanja od interesa Federacije BiH provodit će prvi val ankete o privatnim i poslovnim putovanjima u BiH (APPP) u 2019. godini.

Obavijest o radovima na vodovodnoj mreži

Obavještavamo građane da će komunalno preduzeće „Vodovod i kanalizacija“ danas izvoditi radove na otklanjanju kvarova na vodovodnoj mreži u ulicama Štrosmajerova, Sedrenik, Sarajevskih gazija i Grličića brdo.

Danas tematska sjednica Općinskog vijeća

Danas tematska sjednica Općinskog vijeća...

Nova oprema za Ambulantu fizikalne medicine Logavina

Ambulanta za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju u Logavinoj dobila je savremenu opremu za elektro i ultrazvučnu terapiju, uređaje za lasersku terapiju, laser sonde i druge aparate potrebne za pružanje kvalitetnih usluga iz primarne zdravstvene zaštite...

Načelnik Hadžibajrić sankcionisao općinske inspektore i obustavio nelegalnu gradnju investitora Caphy International

Zbog nelegalne gradnje stambeno-poslovnog naselja „Saraya Resort“ na Hladivodama bez prethodno pribavljenih građevinskih dozvola načelnik Općine Stari Grad mr Ibrahim Hadžibajrić naredio je hitne mjere koje uključuju zatvaranje gradilišta i sankcionisanje odgovornih inspektora.

Obavijest o radovima na vodovodnoj mreži

Obavještavamo građane da će komunalno preduzeće „Vodovod i kanalizacija“ danas izvoditi radove na otklanjanju kvarova na vodovodnoj mreži u ulicama Isevića sokak, Krka, Zelenih beretki, Štrosmajerova, Trgovke, Gazi Husref begova, Hadžijska ravan, Škaljin sokak, Sarajevskih gazija i Hladivode.

Na platou Kovači urađeno privremeno krpljenje oštećenja

Na platou Kovači urađena je sanacija dijelova sa najvećim oštećenjima kako bi se zaustavilo 'ispadanje' kocki iz podloge...

Asfaltiranje ulice Paje, na Mahmutovcu

U toku je asfaltiranje ulice Paje sokak, na području starogradske mjesne zajednice Mahmutovac...

Dom zdravlja Stari Grad: Završni radovi na fasadi i atriju

Završavaju se radovi na postavljanju fasade na zapadnoj strani objekta Dom zdravlja Stari Grad, kao i u atriju...

Rezultati javnog poziva za organizacije civilnog društva /NVO

Općina Stari Grad Sarajevo, kao partnerska jedinica lokalne samouprave koja učestvuje u projektu Regionalni program lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu (ReLOaD), u saradnji sa UNDP-om u BiH objavljuje rezultate javnog poziva za organizacije civilnog društva(OCD)/nevladine organizacije(NVO) koje su predale prijedloge projekata na javni poziv...

Obavijest o radovima na vodovodnoj mreži

Obavještavamo građane da će komunalno preduzeće „Vodovod i kanalizacija“ danas izvoditi radove na otklanjanju kvarova na vodovodnoj mreži u ulicama Prvi bataljon Sedrenik, Sunulah Efendije, Štrosmajerova i Rogina.