Arhiva vijesti

Podzemna garaža: Betonira se završna ploča

Na gradilištu u ulici Avdage Šahinagića, gdje Općina Stari Grad gradi podzemnu garažu, betonira se završna ploča.

Općina podržava dječiji festival „Hajde svijete budi dijete“

Općina Stari Grad podržala je održavanje 12. dječijeg festivala ''Hajde svijete budi dijete'' koji, u organizaciji Javne ustanove 'Centar kulture i mladih' počinje u ponedjeljak, 07. oktobra i traje do 11. oktobra, 2019. godine.

Na Širokači uvedeno dvolinijsko prikupljanje otpada

U naselju Širokača, u ulicama Komatin i Lipe, te u jednom dijelu ulice Brajkovac, uveden je dvolinijski sistem prikupljanja otpada.

I starogradske osnovne škole uključuju se u odlaganje elektronskog otpada

Općina Stari Grad je prva općina u Kantonu Sarajevo koja je krajem maja ove godine postavila ulične kontejnere za e-otpad na tri lokacije.

Korisnici Centra za zdravo starenje općina Stari Grad i Centar proveli dan na Darivi

Povodom Međunarodnog dana starijih osoba, Centar za zdravo starenje općina Stari Grad i Centar organizovao je šetnju i boravak na poznatom starogradskom izletištu Dariva za svoje korisnike.

Obavijest o radovima na vodovodnoj mreži

Obavještavamo građane da će komunalno preduzeće „Vodovod i kanalizacija“ danas izvoditi radove na otklanjanju kvarova na vodovodnoj mreži u ulicama Štrosmajerova, Safvet bega Bašagića, Alije Nametka i Vrbanjuša.

Načelnici općina KS se sastali sa ministricom Brčić: Nacrt Zakona o LS nije prihvatljiv, zajedno raditi na njemu

U općini Stari Grad danas je, na inicijativu općinskog načelnika mr Ibrahima Hadžibajrića, održan sastanak načelnika općina Kantona Sarajevo sa ministricom pravde i uprave Kantona Sarajevo Lejlom Brčić, a tema je bio Nacrt Zakona o lokalnoj samoupravi...

Održana prezentacija projekta „Ice Garden“, Trg oslobođenja postaje mjesto najbolje zabave

Općine Stari Grad i Centar, te Vlada i ministarstva Kantona Sarajevo, dat će punu podršku projektu „Ice Garden...

Općini Stari Grad pripalo 200.000 KM od KS za infrastrukturno uređenje privrednih zona

Općini Stari Grad pripalo je 200.000 KM za sufinansiranje radova rekonstrukcije poslovne zone u ulici Štrosmajerova: odvodnju i postavljanje rasvjete, kao i za radove na rekonstrukciji poslovne zone od Katedrale do Slatkog ćošeta..

Potpisan Memorandum o saradnji sa Službom za zapošljavanje Kantona Sarajevo

Općina Stari Grad zvanično je postala jedan od partnera Sajma zapošljavanja i poduzetničkih incijativa potpisavši Memorandum o saradnji sa Javnom ustanovom „Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo“. Sajam će se održati 16. oktobra 2019. godine na Trgu oslobođenja – Alija Izetbegović sa početkom u 10:00 sati...

Obavijest o radovima na vodovodnoj mreži

Obavještavamo građane da će komunalno preduzeće „Vodovod i kanalizacija“ danas izvoditi radove na otklanjanju kvarova na vodovodnoj mreži u ulicama Mehmedagina, Mošćanica, Osmana Nakaša i Hladivode.

Svečano otvorena moderna sportska sala za OŠ“Edhem Mulabdić“

Otvorena je novosagrađena sportska sala OŠ“Edhem Mulabdić“ čiju izgradnju je finansirala Općina Stari Grad Sarajevo, iznosom od 1,3 miliona konvertibilnih maraka...