Arhiva vijesti

Općinski načelnik mr Ibrahim Hadžibajrić kapiten tima Općine Stari Grad na šetnji “Race for the Cure”: Podrška ženama oboljelim od raka dojke

Ponosno najavljujemo da će Općina Stari Grad, predvođena općinskim načelnikom mr Ibrahimom Hadžibajrićem, podržati Trku/šetnju za ozdravljenje “Race for the Cure”.

Rogina ulica: U toku polaganje ivičnjaka

U ulici Rogina koja se nalazi u mjesnoj zajednici Sumbuluša u toku su radovi na polaganju ivičnjaka, a prethodno je završena drenaže za odvodnju oborinskih voda.

Na Vratniku sutra prijem stranaka na otvorenom

'Prijem stranaka na otvorenom', Općina Stari Grad sutra organizuje za građane mjesne zajednice Vratnik...

Obavijest o radovima na vodovodnoj mreži

Obavještavamo građane da će komunalno preduzeće „Vodovod i kanalizacija“ danas izvoditi radove na otklanjanju kvarova i održavanju vodovodnog sistema u ulicama Kamenica, Medrese, Alije Nametka, Mihrivode, Hošin brijeg i Nadmejdan.

Načelnik Hadžibajrić nagradio najbolje mlade geografičare Evrope

Dva učenika Prve bošnjačke gimnazije Sarajevo Fatih Žgalj i Ahmed Čomor osvojili su srebrenu i bronzanu medalju u kategoriji seniora na 6. Evropskoj geografskoj olimpijadi.

Sa građanima Kovača: Od sanacije stambenih jedinica do problema bespravne gradnje

Remzija Resulbegović živi na Kovačima sa kćerkom i unukom, nema nikakvih primanja i njen život je svakodnevna borba...

Ulica Halilbašića: Ručna sanacija kaldrmisanih trotoara

Projekat sanacije 220 metara ulice Halilbašića na Kovačima ubrzo ulazi u svoju završnu fazu i finalno asfaltiranje...

Priprema za asfaltiranje dijelova ulice Sedrenik čikma

Napreduje projekat sanacije tri prilazna kraka ulice Sedrenik čikma. Ulica će dobiti oko 320 metara novog asfalta, što će zasigurno mnogo značiti stanovnicima, ali i posjetiocima ove ulice. ..

U toku je asfaltiranje trotoara u ulici Mula Mustafe Bašeskije

U toku je asfaltiranje desne strane trotoara u ulici Mula Mustafe Bašeskije. Danas je asfaltirana polovina dionice, a nastavak asfaltiranja najavljen je sutra. Riječ je o sanaciji 150 metara desne strane trotoara ulice Mula Mustafa Bašeskija iz pravca Baščaršije, od Katedrale do spoja sa ulicom Niže banje...

Ugrađeno 900 metara novih vodovodnih i kanalizacionih cijevi na Mahmutovcu

Odlično napreduju radovi na vrlo zahtjevnom, velikom infrastrukturnom projektu u Starom Gradu, vrijednom više od 750.000 KM, a radi se o rekonstrukciji kanalizacione i vodovodne mreže u dijelovima tri ulice Begovac, Paje i Paje sokak na Mahmutovcu...

U svim školama u Starom Gradu poboljšani uslovi za rad i boravak djece: Nova stolarija, fasade, sale, grijanje

U osnovnim školama u općini Stari Grad u prethodnom periodu uložena su značajna sredstva u obnovu, sanaciju, ali i novu gradnju...

TV prilog prijema stranaka na otvorenom - MZ Babića bašča

Na višenamjenskom trgu prekoputa Vijećnice održan je općinski 'Prijem stranaka na otvorenom' za građane mjesne zajednice Babića bašča.