Arhiva vijesti

Obavijest/najava održavanja javnog uvida u Nacrt Regulacionog plana „Sedrenik“

Služba za urbanizam Općine Stari Grad Sarajevo obavještava sve zainteresirane građane da će u periodu od 27.05.2021. godine do 27.06.2021. godine u prostorijama mjesne zajednice Sedrenik biti omogućen javni uvid u Nacrt Regulacionog plana „Sedrenik“.

Peta redovna sjednica Općinskog vijeća Stari Grad održat će se sutra

Peta redovna sjednica Općinskog vijeća Stari Grad bit će održana sutra (27. maja, 2021. godine), elektronskim putem, s početkom u 10,00 sati.

Saopćenje za javnost: ViK mora prestati sa prokopima novoasfaltiranih ulica

Povodom sve češćih prokopa na saniranim saobraćajnicama u općini Stari Grad Sarajevo, pozivamo Kantonalno javno komunalno preduzeće “Vodovod i kanalizacija” da pravovremeno saniraju svoje instalacije i prestanu praviti štete na novoasfaltiranim saobraćajnicama.

Najava pokazne vježbe evakuacije i spašavanja

Služba za civilnu zaštitu Općine Stari Grad i Agencija za zaštitu ljudi i imovine ‘DSC - Sarajevo’ sutra (26.05.2021.godine) će provesti pokaznu vježbu evakuacije spašavanja u slučaju prirodnih i drugih nesreća u zgradi Općine Stari Grad.

Služba civilne zaštite postavila table upozorenja od požara na izletištima

Služba civilne zaštite Općine Stari Grad i DVD 'Vratnik' postavljali su prethodnih dana upozorenja od požara na izletištima u Starom Gradu i to na: Trebeviću, Popovom gaju, Borijama, Baricama, Čavljaku, Crepoljskom i Bukoviku, te na područjima Osmice, Jarčedoli, Hrid i Obhodža.

Načelnik Hadžibajrić se obratio na otvaranju Sedme internacionalne konferencije Sarajevo i svijet

U Sarajevu je danas otvorena Sedma internacionalna konferencija Sarajevo i svijet, koja se održava online putem na Zoom platformi.

Podzemna garaža prekoputa Vijećnice radi punim kapacitetom, 24h dnevno

Poboljšanje higijensko-epidemioloških uslova, kao i popuštanje mjera kriznih štabova dovelo je do toga da je proteklog vikenda, nakon dužeg perioda, starogradska jezgra bila ispunjena velikim brojem gostiju, kako domaćih, tako i turista iz drugih dijelova BiH i regiona.

Predavanje o terminu „anticiganizam“ - pojam za društvenu pojavu, mržnju, marginalizaciju i progon Roma

U Velikoj sali Općine Stari Grad predstavnici Udruženja za promociju obrazovanja Roma “Otaharin” i Javne ustanove Kantonalni centar za socijalni rad Sarajevo održali su predavanje o terminu anticiganizam, te borbi protiv te vjekovne i vrlo negativne pojave u društvu.

Pogledajte video prilog posjete Općini Foča-Ustikolina i uručenja donacije

Općinski načelnik mr Ibrahim Hadžibajrić je u petak (21.05.2021. godine) posjetio Općinu Foča-Ustikolina i novoimenovanom načelniku Muji Sofradžiji uručio pomoć za poplavljena područja mjesne zajednice Jabuka u iznosu od 10.000 KM.

Podrška općinskog načelnika starogradskom Plivačkom klubu „H2O“

Odlukom općinskog načelnika mr Ibrahima Hadžibajrića, pomognut je rad i djelovanje Plivačkog kluba „H20“, koji je osnovan 2009. godine sa sjedištem u starogradskoj ulici Prijepoljčeva.

Općina Stari Grad nudi mogućnost izgradnje stambenih objekata u mirnom okruženju naselja Mošćanica

Općina Stari Grad raspisala je javni konkurs za zainteresovane investitore u kojem nudi mogućnost izgradnje deset stambenih objekata kolektivnog tipa stanovanja u prirodnom i mirnom okruženju naselja Mošćanica.

Pomoć Općini Foča-Ustikolina: Obnova mosta za stanovnike sela Pobirjanovići

Zbog poplava koje su februaru ove godine zahvatile Općinu Foča-Ustikolina, usljed izljevanja rijeke Koline potpuno je onesposobljen most u selu Pobirjanovići, mjesna zajednica Jabuka...