Arhiva vijesti

Odluka o izboru kandidata za dodjelu 15 plastenika površine 50 m2 sa dodatnom opremom i rasadnim materijalom

Općina Stari Grad Sarajevo, putem Službe Kabineta općinskog načelnika, objavljuje Odluku o izboru kandidata za dodjelu 15 plastenika površine 50 m2

TV prilog: Načelnik Hadžibajrić i pet ambasadora zasadili lipe u Aleji ambasadora

Općinski načelnik mr. Ibrahim Hadžibajrić pozvao je pet ambasadora, koji služe svoje misije u našoj zemlji da posade stablo lipe u poznatoj starogradskoj šetnici Aleja ambasadora.

Aleja ambasadora: Lipe zasadili ambasadori Italije, Španije, Egipta, Saudijske Arabije i UNDP-ja

Aleja ambasadora u Starom Gradu od danas broji 226 stabala lipe, a na poziv općinskog načelnika mr. Ibrahima Hadžibajrića, učešće u ovom jedinstvenom projektu danas su uzeli ambasadori Italije, Španije, Saudijske Arabije, Egipta i UNDP-a.

OIK Stari Grad: Javni oglas za izbor kandidata za popunu rezervnog spiska kvalifikovanih osoba

Općinska izborna komisija Stari Grad Sarajevo objavljuje Javni oglas za izbor kandidata za popunu rezervnog spiska

OIK Stari Grad: Javni oglas za izbor kandidata za kontrolora izbornih rezultata

Općinska izborna komisija Stari Grad Sarajevo objavljuje Javni oglas za izbor kandidata za kontrolora izbornih rezultata na period od pet godina.

Odluka o poništenju dijela Javnog oglasa za dodjelu u zakup poslovnog prostora

Općinski načelnik Općine Stari Grad Sarajevo mr. Ibrahim Hadžibajrić, donio je Odluku o poništenju tačke 24. Javnog oglasa za dodjelu u zakup

Zastavničari iz Arezza zabavili građane kroz Baščaršiju i izveli performans na trgu

U organizaciji Ambasade Italije u BiH i Općine Stari Grad, brojni građani ali i turisti uživali su danas u najužoj gradskoj jezgri u nastupu zastavničara iz toskanskog grada Arezza.

I danas se izvode radovi na velikom projektu na Alifakovcu

Izvođač radova i danas je na terenu u naselju Alifakovac gdje se izvode završni radovi na velikom projektu rekonstrukcije vodovodne i kanalizacione mreže u ulicama Veliki Alifakovac, Maguda i Megara.

U ponedjeljak vanredna sjednica Općinskog vijeća Stari Grad Sarajevo

U ponedjeljak (23.maja) u Sali 1 Općine Stari Grad, sa početkom u 14,00 sati održat će se vanredna sjednica Općinskog vijeća Stari Grad Sarajevo.

Završen projekat: Sanirani dijelovi ulice Hadžijska ravan, ukupne dužine 200 metara

U mjesnoj zajednici Mošćanica završen je projekat sanacije krakova ulice Hadžijska ravan vrijedan 53.200 KM. Sanirana su i asfaltirana tri kraka ulice, od broja 9 do broja 33.

Urađena proširenja u ulici Streljačka s ciljem rasterećenja saobraćaja

S ciljem rasterećena saobraćaja i omogućavanja normalnog protoka, posebno tokom održavanja dženaza na mezarju Ravne bakije, urađena su proširenja u ulici Streljačka.

Općina Stari Grad i Zavod za izgradnju KS dogovorili sanaciju tri klizišta i izradu projekata za još tri

Potpisivanjem sporazuma o međusobnim pravima i obavezama između Općine Stari Grad Sarajevo i Zavoda za izgradnju Kantona Sarajevo